Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όλο το παρασκήνιο με τις κόντρες στους Ανεξάρτητους Έλληνες - Προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση

Όλο το παρασκήνιο με τις κόντρες στους Ανεξάρτητους Έλληνες - Προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση
Τρανταγμοί και στο ΚΙΝΑΛ από τις δηλώσεις Μαλέλη για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ
Έντονες αναταράξεις σε δύο μέτωπα κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό.
Το ένα άνοιξε με τη «βόμβα» Σγουρίδη - περί ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου το οποίο μπορεί να καθυστερήσει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών - που έβαλε φωτιά στη συγκυβέρνηση και το άλλο μέτωπο αποτελούν οι εσωτερικοί κραδασμοί στη Χαριλάου Τρικούπη λόγω της τοποθέτησης του Σταμάτη Μαλέλη ο οποίος φάνηκε να «κλείνει το μάτι» στο ΣΥΡΙΖΑ  και την πόρτα για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ.
Το θερμό επεισόδιο το οποίο θα μπορούσε να μπλοκάρει τη συμφωνία των Πρεσπών όπως υποστήριξε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, τελικά, σημειώθηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ακολούθως, ο Πάνος Καμμένος άδειασε τον αντιπρόεδρο του κόμματός του με αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Σγουρίδης να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Παράλληλα, η τοποθέτηση Σγουρίδη προκάλεσε ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι σε μια δύσκολη συγκυρία για τους κυβερνητικούς εταίρους δίνεται η αφορμή από τους ΑΝΕΛ με δηλώσεις περί θερμού επεισοδίου να αμφισβητηθεί και πάλι η ομοιογένεια του κυβερνητικού συνασπισμού.
Σε κάθε περίπτωση, οι εν λόγω αναφορές προκάλεσαν προβληματισμό και έντονη δυσφορία στην Ηρώδου Αττικού.
Στην αποκλιμάκωση πάντως, βοήθησε η παρουσία του Πάνου Καμμένου ο οποίος με μία δήλωσή του έδειξε πως δε συμφωνεί με τον αντιπρόεδρο του κόμματός του.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός σήμερα μεταβαίνει για δεύτερη φορά μέσα στο Δεκέμβριο στην Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά για να συναντήσει πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις καθώς επίσης και να περιηγηθεί στο νέο σταθμό του μετρό.
Η εν λόγω επίσκεψη σηματοδοτεί  το ενδιαφέρον του Μεγάρου Μαξίμου για τη Βόρεια Ελλάδα καθώς είναι πασιφανές ότι η προσοχή της κυβέρνησης έχει στραφεί στη Μακεδονία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών πιέζεται έντονα και μετά την κεντρική πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 14 Δεκεμβρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και πάλι στη συμπρωτεύουσα σε μια προσπάθεια ανάδειξης των έργων που γίνονται στην περιοχή. Μάλιστα, όπως διαφαίνεται, οι επισκέψεις αναμένεται να πυκνώσουν το επόμενο διάστημα.

Βαρύ κλίμα στους ΑΝΕΛ - Αναταράξεις και στο ΚΙΝΑΛ

Ιδιαιτέρως βαρύ είναι το κλίμα και στο στρατόπεδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη.
Ο ίδιος μάλλον κατάλαβε τι ακριβώς έχει συμβεί και γι αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε ένα sms το απόγευμα της Παρασκευής προς τον Πάνο Καμμένο στο οποίο μεταξύ άλλων, ανέφερε πως είναι στη διάθεση του προέδρου του κόμματος η παραίτηση του καθώς ο ίδιος δεν επιθυμεί να βλάψει ούτε το κόμμα ούτε την πορεία και την εξωτερική πολιτική της χώρας στα εθνικά θέματα.
Αν ο ίδιος ο πρόεδρος πιστεύει ότι έβλαψε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την εθνική γραμμή της χώρας τότε υποβάλει την παραίτησή του, σημειώνει στο μήνυμά του προς τον Πάνο Καμμένο ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Ο Πάνος Καμμένος αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ναι μεν, άδειασε μέσω twitter τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ, αφετέρου δε, δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια.
Αναταράξεις, την ίδια ώρα, έχει προκαλέσει στο Κίνημα Αλλαγής η τοποθέτηση του γραμματέα Επικοινωνίας, Σταμάτη Μαλέλη ο οποίος άφησε ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόμενος θετικός στο ενδεχόμενο και δεύτερων εκλογών με απλή αναλογική χαρακτηρίζοντας όλεθρο μια κυβέρνηση ΝΔ.
Μετά τις αντιδράσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ και τις αποστάσεις του εκπροσώπου του κόμματος, ο κ. Μαλέλης προέβη σε μερική αναδίπλωση ωστόσο ο Νίκος Παππάς είχε ήδη σπεύσει να καλωσορίσει τις θέσεις Μαλέλη.
Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση για τις συμμαχίες ενόψει εκλογών αναμένεται να φουντώσει μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης