Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέο πεδίο σύγκρουσης κυβέρνησης - Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η εξωτερική πολιτική

Νέο πεδίο σύγκρουσης κυβέρνησης - Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η εξωτερική πολιτική
Στο Μαξίμου ναι μεν, δεν ενστερνίζονται την ένταση Καμμένου αφετέρου δε, δεν τον αποδοκιμάζουν
Η εξωτερική πολιτική έδωσε το έναυσμα για ενα νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Το γεγονός οτι ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσιπρας δεν ηταν παρών και δεν προήδρευσε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής πυροδότησε τη σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Μεγάρου Μαξιμου.
Στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν κρύβουν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για την ακραία ρητορική που ακολουθεί ο Πανος Καμμενος απέναντι στην Άγκυρα.
Στο πλαισιο αυτο, ο πρόεδρος της ΝΔ συνομιλώντας με δημοσιογράφους εμφανίστηκε σκληρός απέναντι στην κυβέρνηση επισημαίνοντας οτι "επι της ουσίας δεν έχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργος Άμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει πλέον να λέει οτι θέλει".
Βεβαίως ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο των εκλογών με αφορμή την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
"Αν φύγει ο κ. Καμμενος απο την κυβέρνηση δεν βλέπω πως μπορεί ο κ. Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά έχοντας χάσει επι της ουσίας τη δεδηλωμένη.
Γι αυτο βλέπω ως απώτατο όριο των εκλογών τον Μάιο.
Στον αντίποδα, ενώ απο το Μέγαρο Μαξίμου δεν ενστερνίζονται την ένταση που βγάζει ο Πανος Καμμενος, δεν τον αποδοκιμάζουν επειδή δεν θέλουν να δημιουργηθεί ενδοκυβερνητική κόντρα.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως εκφράζουν δυσφορία από τη σταση του υπουργού Άμυνας ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να πάρει θέση για να μην οξυνθεί η κατάσταση και δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις.
Η θέση της ελληνικής πλευράς αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις αποτυπώθηκε τόσο από τον πρωθυπουργό στο Ισραήλ όσο και από τον Γιώργο Κατρούγκαλο με χαμηλούς τόνους ενώ διαφορετική γραμμή πλεύσης ακολούθησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θυμίζοντας σε πολλούς τη στάση που κρατούσε το διάστημα που οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί κρατούνταν στις φυλακές της Ανδριανούπολης.
Την ίδια στιγμή, το βλέμμα της ελληνικής πλευράς ειναι στραμμένο και στο ταξίδι που αναμένεται να πραγματοποιήσει κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσιπρας στην Κωνσταντινούπολη καθώς υπάρχει πρόσκληση από τον Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο Ιανουάριος εξακολουθεί να ειναι ο πιθανότερος μήνας γι αυτο το ταξιδι ομως το γεγονός οτι υπάρχει αυτή η συνεχιζόμενη ένταση δεν επιτρέπει στην ατζέντα των θεμάτων να οριστικοποιηθεί και να κλείσουν οι ημερομηνίες.
Όποτε όλα ειναι ανοιχτά.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης