Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Οι επιθέσεις κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν έχουν καμία τύχη

ΝΔ: Οι επιθέσεις κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν έχουν καμία τύχη
«Απόπειρες αμφισβήτησης του κύρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου στρέφονται τελικά εναντίον εκείνων που τις επιχειρούν», αναφέρει η ΝΔ
«Ο ρόλος και το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αναγνωρίζεται και εκτιμάται διαχρονικά και παγκοσμίως» τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.
«Απόπειρες αμφισβήτησης του κύρους του δεν έχουν καμία τύχη και στρέφονται τελικά εναντίον εκείνων που τις επιχειρούν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Σημειώνεται ότι χθες, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin εξαπέλυσε επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου.
Ο Putin  έκανε λόγο για "Τουρκικό Πατριαρχείο" και επέκρινε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με αφορμή την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, λέγοντας χαρακτηριστικά στην απάντηση του: "..Δείτε λοιπόν, ποια εξάρτηση αρχίζει από την Τουρκία, το Τουρκικό Πατριαρχείο: εκεί γίνονται οι διορισμοί, εκεί βρίσκονται τα χρήματα που είναι το κύριο. Το κύριο κίνητρο του Βαρθολομαίου ήταν να υπάγει (στην δικαιοδοσία του-σ.σ.) την επικράτεια (της Ουκρανίας-σ.σ.) και επιπλέον να αποκομίσει οφέλη από αυτό. Νομίζω ότι, αυτό ήταν το κύριο κίνητρο, εκτός φυσικά από τις υποδείξεις της Ουάσιγκτον.
Το γεγονός ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τηλεφώνησε για το θέμα αυτό στο Κίεβο και συζήτησε το θέμα αυτό, είναι κάτι το αδιανόητο, το εντελώς ανεπίτρεπτο.
Κι όμως αυτό συμβαίνει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης