Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δανέλλης: Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό – Δεν συντρέχουν λόγοι να αλλάξει στάση το Ποτάμι

tags :
Δανέλλης: Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό – Δεν συντρέχουν λόγοι να αλλάξει στάση το Ποτάμι
Δεν είναι κακό να υπάρξει μια ΜΚΟ με σκοπό τη διδασκαλία και τη διάδοση της σλαβομακεδονικής γλώσσας είπε ο κ.Δανέλλης
Την θέση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν συντρέχουν λόγοι για να αλλάξει η θετική μέχρι πρότινος στάση του κόμματος απέναντι στη συμφωνία.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις Zaev ο κ.Δανέλλης υποστήριξε ότι ξαφνικά και προσχηματικά εξελίσσεται σε βαθμό υστερίας μια αναταραχή χωρίς λόγο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Μέσα σε αυτή την εξέλιξη είδαμε ότι η συμφωνία λειτουργεί, οι διεθνείς εγγυήσεις που έχουμε ζητήσει λειτούργησαν άμεσα.
Μόλις διαμαρτυρηθήκαμε για την αναφορά στους «Μακεδόνες του Αιγαίου» ο διεθνής παράγοντας, ο Stoltenberg και ο Nimetz λειτούργησαν και ήταν θέμα ωρών να κάνει διορθωτική δήλωση η κυβέρνηση των Σκοπίων» υπογράμμισε ο κ.Δανέλλης, ο οποίος ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει μόλις έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι «η συνείδησή μου επιβάλει να υπηρετήσω το εθνικό συμφέρον δηλαδή να ψηφίσω υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας».
Σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί από το Ποτάμι σε περίπτωση που αυτό αλλάξει τη στάση του στη συμφωνία, ο κ.Δανέλλης είπε ότι «το Ποτάμι κι εγώ από την πρώτη στιγμή είχαμε πάρει απόφαση να υπερψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει αλλάξει κάτι για να αλλάξουμε στάση».
Με αφορμή τις δηλώσεις Zaev για τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» ο κ.Δανέλλης υποστήριξε ότι «δεν είναι κακό να γίνει μία ΜΚΟ που να λέει ότι ο σκοπός μου είναι η διδασκαλία και η διάδοση της σλαβομακεδονικής γλώσσας».
«Άλλο η διάδοση, άλλο η επιβολή» είπε ο κ. Δανέλλης και για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του είπε ότι «σας θυμίζω ότι το 2009 δημιουργήθηκε ένα κόμμα το Ουράνιο Τόξο που ήταν στα χνάρια του αλυτρωτισμού και πήρε 4,500 ψήφους. Όταν δεν υπάρχουν αλύτρωτοι δεν φοβόμαστε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης