Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Κάνουμε πράξη αυτά που είχαμε υποσχεθεί μέσα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Μαντάς: Κάνουμε πράξη αυτά που είχαμε υποσχεθεί μέσα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
Θέλουμε σε αυτή τη μεταμνημονιακή εποχή να δώσουμε στην κοινωνική πλειοψηφία ανακούφιση και προοπτική τόνισε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι η κυβέρνηση κάνει πράξη αυτά που είχε υποσχεθεί από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, τονίζοντας ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι αυτή τη μεταμνημονιακή περίοδο να δώσει στην κοινωνική πλειοψηφία ανακούφιση και προοπτική.
«Μέρα με τη μέρα και με αποκορύφωμα την διαδικασία για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 κάνουμε πράξη αυτά που είχαμε υποσχεθεί μέσα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Κάποιοι μίλησαν για παροχολογίες.
Κάνουμε πράξη μια βασική μας έγνοια, να μπορέσουμε σε αυτή τη μεταμνημονιακή εποχή που έχουμε ήδη περάσει και την αισθάνονται οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους, να δώσουμε στην κοινωνική πλειοψηφία - μέσα από ένα συνεκτικό πρόγραμμα με στοχευμένα μέτρα- ανακούφιση, προοπτική.
Αυτό κάνουμε και υλοποιούμε με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που παίρνουμε στη Βουλή και βεβαίως με τον προϋπολογισμό του 2019 που εκεί πλέον θα κλειδώσουν και όλες οι αλλαγές» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μαντάς, ο οποίος επιτέθηκε στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «μιλάνε αυτοί που διαλύσανε τον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας και χάθηκε το 1/4 του εθνικού μας πλούτου, αυτοί οι οποίοι τίναξαν την ανεργία στα ύψη, αυτοί οι οποίοι ήταν στην πολιτική τους και στον πυρήνα των απόψεών τους να μην επανέλθουν ποτέ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις».
Ερωτηθείς για τις προσφυγές των συνταξιούχων κατά των περικοπών στις συντάξεις ο κ.Μαντάς είπε ότι οι περικοπές αφορούν την πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου περίοδο.
«Όσο και να επιχειρούν κάποιοι να παρουσιάσουν τον νόμο Κατρούγκαλο ως καταστροφικό και λαιμητόμο, είναι ακριβώς ο πυρήνας αυτού του νόμου, ο οποίος συνδέοντας τις εισφορές με το εισόδημα επανέφερε πολύ μεγάλη δικαιοσύνη σε αυτό το κομμάτι και με τη διόρθωση που κάναμε με τη νομοθετική ρύθμιση για τους 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες νομίζω ότι από την πλευρά αυτή το σύστημα έχει σε ένα μεγάλο βαθμό ισορροπήσει.
Σε σχέση με το επιχείρημα ότι οι συντάξεις που υπολογίζονται με τον νόμο Κατρούγκαλου έχουν τεράστια διαφορά με τις παλαιότερες [...] η αποτίμηση που γίνεται με αυτόν τον τρόπο αφορά ουσιαστικά την προ μνημονίων εποχή.
Κάνουμε ό,τι μπορούμε και στον τομέα του ασφαλιστικού συστήματος και των συντάξεων να κρατήσουμε μία συνετή πολιτική, έτσι ώστε να υπάρχει ένα δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, γιατί τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη, όπως τα είπε στη ΔΕΘ, είναι στην κατεύθυνση της διάλυσης του δημόσιου κοινωνικού συστήματος ασφάλισης και στο πέρασμα στα ιδιωτικά funds» τόνισε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης