Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Μόνο πάνω θα πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ότι κερδίζουμε, θα αφαιρείται από τη ΝΔ

Ξυδάκης: Μόνο πάνω θα πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ότι κερδίζουμε, θα αφαιρείται από τη ΝΔ
Υπάρχει μια διαφορά αλλά δεν είναι καν αυτή που περιγράφεται τόνισε ο κ.Ξυδάκης
Την εκτίμηση πως από εδώ και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο πάνω θα πηγαίνει και ότι κερδίζει, θα αφαιρείται από τη ΝΔ διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης, ο οποίος αναφερόμενος στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αναγνώρισε ότι υπάρχει μια διαφορά αλλά δεν είναι καν αυτή που περιγράφεται.
«Πιθανότατα υπάρχει μία διαφορά, αλλά δεν είναι καν αυτή που περιγράφεται.
Έχουμε και δύο μετρήσιμα στοιχεία.
Από την περασμένη άνοιξη έχουμε σταθερή μείωση της καταγραφόμενης «ψαλίδας» και μία κορύφωση της συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της ΝΔ γύρω στο 85% παράλληλα με μία πολύ χαμηλή συσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 50%-55%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάει πιο κάτω, υπάρχει ένας «σκληρός πυρήνας» 25% - 26% που φαίνεται ότι είναι το κατώτατο όριο.
Από εκεί και πέρα, μόνο πάνω μπορεί να πάει.
Ό,τι κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αφαιρείται από την ΝΔ, υπάρχει αυτός ο ρευστός χώρος.
Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν καθόλου διαρροές από την πλευρά των φερόμενων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΝΔ, ενώ αντιθέτως έχουμε φυγή από την ΝΔ, χωρίς να ξέρουμε πού πηγαίνουν» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος ερωτηθείς για τις κατηγορίες της ΝΔ περί παροχολογίας από την κυβέρνηση, την απέρριψε κάνοντας λόγο για δημοσιονομικές δυνατότητες.
«Υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα να ανακουφιστούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είτε – και κυρίως – της μείωσης των έμμεσων φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών (όπου είναι το κλειδί όλων των ανισοτήτων που έφερε η υπερφορολόγηση των μνημονίων), αλλά και να αναθερμανθεί η οικονομία μέσω της τόνωσης της κατανάλωσης.
Είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις» είπε ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για τυφλή αντιπολίτευση.
«Ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει καμία πολιτική στρατηγική, δεν έχει κάτι να προτείνει στην ελληνική κοινωνία, λέει πράγματα που είναι σχεδόν ασυνάρτητα» είπε ο κ.Ξυδάκης, εκτιμώντας ότι «είναι θέμα χρόνου οι πολίτες, οι οικογένειες να αντιληφθούν ότι βελτιώνεται η ζωή, η καθημερινότητα τους και ότι ανοίγεται πλέον μία προοπτική».
«Αυτό είναι το νόημα μίας πολιτικής προσανατολισμένης στην κοινωνία στον κόσμο της εργασίας» υποστήριξε ο κ.Ξυδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης