Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη αντεπίθεση και πάλι η κυβέρνηση με στόχο να κερδίσει την κοινή γνώμη - Δεν ανησυχεί η ΝΔ

Στη αντεπίθεση και πάλι η κυβέρνηση με στόχο να κερδίσει την κοινή γνώμη - Δεν ανησυχεί η ΝΔ
Η μη περικοπή των συντάξεων σε συνδυασμό με την παροχολογία προσδοκούν στην κυβέρνηση να αποδώσουν καρπούς
Με τη σκιά των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα να πέφτει βαριά στην κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει την επικοινωνιακή αντεπίθεση που ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες με στόχο να αναστραφεί το αρνητικό δημοσκοπικό κλίμα  στο δρόμο προς τις επικείμενες βουλευτικές κάλπες.
Το γεγονός ότι κερδίζεται η μάχη για τη μη περικοπή των συντάξεων αποτελεί ένα «δυνατό χαρτί» για την κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν στο Μαξίμου ενώ εκτιμούν ότι με το νέο αφήγημα που τοποθετεί την οικονομική πολιτική με θετικά μέτρα σε πρώτο πλάνο, σε βάθος χρόνου, θα υπάρχει αντίκρισμα σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Το «όπλο» της μη περικοπής των συντάξεων σε συνδυασμό με την παροχολογία,την υποσχεσιολογία για προσλήψεις και την σκανδαλοθηρία, προσδοκούν στην κυβέρνηση να αποδώσουν καρπούς και με την αυγή του νέου έτους να αποτυπώνονται και στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.
Σε αυτό το πλαίσιο, επανέρχονται στο προσκήνιο και τα σενάρια περί εκλογών με τρία από αυτά να κατέχουν τις πρώτες θέσεις στη λίστα. 
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο τίθενται όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι των συζητήσεων και από τον Ιανουάριο του 2018, μετρώντας τα αποτελέσματα της στρατηγικής που ακολουθείται στην παρούσα φάση, θα προσδιοριστεί και ο χρόνος της προσφυγής στις κάλπες αφού προηγουμένως εκτιμηθεί ότι αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο προς όφελος του κυβερνώντος κόμματος.
Ο πρωθυπουργός, εμμένει στη θέση του να μιλά για εξάντληση της τετραετίας και μαζί του συντάσσονται δημοσίως, τα κυβερνητικά στελέχη με το σκεπτικό ότι μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών την οποία κι επιθυμούν να καρπωθεί η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά που έχουν επενδύσει τα μέγιστα.
Επιπροσθέτως, στο Μαξίμου θεωρούν ότι στους επόμενους μήνες, θα προχωρήσει και η συμφωνία Πολιτείας-εκκλησίας, κίνηση που πιστώνουν στον πρωθυπουργό, παρά το γεονός ότι αυτή την ώρα δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα καθώς οι αντιδράσεις από την ιεραρχία ήταν έντονες.
Πάντως στο κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζονται κάθε ενδεχόμενο και συζητούν όλες τις προτάσεις. Καθώς υπάρχουν στελέχη στο παρασκήνιο τουλάχιστον, που υποστηρίζουν και το σενάριο των εκλογών στις αρχές της άνοιξης, λίγο πριν από το Πάσχα με το επιχείρημα ότι το θετικό κλίμα που θα έχει δημιουργηθεί από τις παροχές και τις ελαφρύνσεις θα είναι ακόμη «νωπό» και θα λειτουργήσει προς όφελος της κυβέρνησης πριν χαθεί μέσα στο χρόνο.
Και βέβαια, υπάρχουν και οι υπέρμαχοι της άποψης ότι ο Μάιος αποτελεί την ιδανική λύση για τετραπλές εκλογές, με ευρωεκλογές, βουλευτικές, δημοτικές και περιφερειακές στηρίζοντας την επιχειρηματολογία τους στη λογική της διασποράς της ψήφου.   
Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνητικό επιτελείο, στην παρούσα χρονική στιγμή επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στα θετικά μέτρα που έχουν δρομολογηθεί και πως θα τα επικοινωνήσει σε όλες τις ομάδες της κοινωνίας, προσδοκώντας ότι θα «αποδώσουν καρπούς».
Στον αντίποδα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση που παρακολουθεί τη νέα επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης, δεν δείχνει να ανησυχεί καθώς όπως λένε στελέχη της Πειραιώς, «πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλαν μια μεγάλη «χειμερινή αντεπίθεση» με στόχο την ανατροπή των αρνητικών για εκείνους πολιτικών τάσεων».
Στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι μετά από ένα χρόνο, η αντεπίθεση αποδείχθηκε «ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο, καθώς η διαφορά των δύο κομμάτων όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αντιθέτως έχει παγιωθεί εμφανίζοντας μάλιστα σε πολλές δημοσκοπήσεις και αυξητική τάση».
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης