Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Μεγάλη πολιτική επιτυχία η μη περικοπή των συντάξεων – Έρχονται και άλλα θετικά μέτρα

Σκουρλέτης: Μεγάλη πολιτική επιτυχία η μη περικοπή των συντάξεων – Έρχονται και άλλα θετικά μέτρα
Όλοι θυμούνται ποιος μείωσε τις συντάξεις, ποιος έκανε το PSI, ποιος χρεοκόπησε τα ταμεία είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Για μεγάλη πολιτική επιτυχία έκανε λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης αναφερόμενος στη μη περικοπή των συντάξεων, προαναγγέλλοντας ότι έρχονται και άλλα θετικά μέτρα.
«Είναι μεγάλη πολιτική επιτυχία η ακύρωση ψηφισμένου μέτρου, πρώτα για τους συνταξιούχους που δεν θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, αλλά περισσότερο επειδή δείχνει την δυνατότητα να μην εφαρμοστούν μέτρα που πάρθηκαν υπό άλλες συνθήκες» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε ότι «ήδη βρισκόμαστε στην φάση της ψήφισης μίας σειράς μέτρων, που θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του προϋπολογισμού».
«Έτσι, θα διαμορφωθεί η πρώτη εικόνα, των πρώτων μέτρων που ψηφίζονται έξω από τους καταναγκασμούς και το πλαίσιο του μέχρι τον Αύγουστο εφαρμοζόμενου προγράμματος.
Δείχνουν τις νέες δυνατότητες που έχει πια η χώρα στην άσκηση της πολιτικής της.
Δεν υποτιμούμε ούτε τις δεσμεύσεις που θα μας ακολουθούν για ένα διάστημα, ούτε τις μεγάλες πληγές που δεν έχουν ακόμη επουλωθεί.
Έχει όμως σημασία ότι βαδίζουμε σε έναν διαφορετικό δρόμο» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης.
Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις της ΝΔ, η οποία χαρακτηρίζει αυτές τις εξελίξεις σε προεκλογική προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων, ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι «είναι βαθιά χαραγμένο στην σκέψη και τον νου των εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων και του λαού το τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στον τομέα αυτό».
«Γνωρίζουν όλοι ποιοι μείωσαν κατά 30%-40% τις συντάξεις, ποιοι υπονόμευσαν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μέσα από το PSI, ποιοι πριν ακόμη το ξέσπασμα της κρίσης διαχειρίστηκαν με τέτοιο τρόπο τα αποθεματικά των Ταμείων, ώστε οδήγησαν στην χρεοκοπία τους.
Είναι πάρα πολύ γνωστά, δεν μπορούν να ξεχαστούν μέσα από τέτοιες προσεγγίσεις και ανακοινώσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Η κυβέρνηση μέσα σε δύσκολες συνθήκες σταθεροποίησε το ασφαλιστικό και κινείται στο δρόμο της σταδιακής ανάταξής του, σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Φώφης Γεννηματά και του Κινήματος Αλλαγής.
«Ουσιαστικά όσο κυλάει ο χρόνος ακυρώνει τον ίδιο τον εαυτό της και τους λόγους ύπαρξης του σημερινού ΚΙΝΑΛ ως ενός διακριτού χώρου, ως εκφραστή από ό,τι έχει απομείνει από την εγχώρια Σοσιαλδημοκρατία.
Η προσπάθεια να εμφανίζεται με πολιτική ίσων αποστάσεων, αλλά που επί της ουσίας "κλείνει το μάτι" προς τη Νέα Δημοκρατία, πλέον είναι ολοφάνερη.
Δεν μπορεί να παρακολουθήσει τους -πολύ ενδιαφέροντες- προβληματισμούς της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, που συνειδητοποιεί μετά από χρόνια ότι υπάρχει ανάγκη να εγκαταλειφτεί ο νεοφιλελευθερισμός ως στρατηγική.
Αντίθετα, παραμένει όμηρος ενός πολιτικού προσωπικού που σήμερα έχουν καταστήσει το κόμμα της μία δύναμη δορυφορική προς την ΝΔ» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης