Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Θεμιτή η ανησυχία των ιερέων, αλλά δεν είναι βάσιμη – Δεν θα μείνουν μετέωροι

Ξυδάκης: Θεμιτή η ανησυχία των ιερέων, αλλά δεν είναι βάσιμη – Δεν θα μείνουν μετέωροι
Η Πολιτεία θα φροντίσει ώστε η μισθοδοσία και η ασφάλιση των κληρικών να προχωρήσει απρόσκοπτα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Η ανησυχία των ιερέων είναι θεμιτή αλλά δεν είναι βάσιμη υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης αναφερόμενος στο προσχέδιο συμφωνίας για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας και στις αντιδράσεις που διατυπώνονται από μέρος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.
«Είναι θεμιτή η ανησυχία των ιερέων αλλά δεν νομίζω ότι είναι βάσιμη.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν μετέωροι.
Εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου είναι η Εκκλησία και το ίδιο θα παραμείνει.
Ό,τι ισχύει για τους καθηγητές πανεπιστημίου, για άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, η προστασία που προσφέρει η φύση αυτή προσώπου θα εξακολουθήσει να υπάρχει
Εφόσον φτάσουμε σε διατύπωση νόμου που θα έχει την ισχύ αυτή, να δώσει νομική ισχύ στην υπόσταση της συμφωνίας, νομίζω ότι και η Πολιτεία θα φροντίσει ώστε η μισθοδοσία και η ασφάλιση των κληρικών να προχωρήσει απρόσκοπτα.
Νομίζω ότι κανείς δεν θα καταλάβει καμία μεταβολή...» είπε μιλώντας στο Real F ο κ.Ξυδάκης, τονίζοντας ότι σε όλη τη μεταπολίτευση υπάρχει μια διαρκής εκκρεμότητα με την περιουσία της Εκκλησίας.
«Γνωρίζουμε ότι εάν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Εκκλησία θα δικαιωθεί.
Κανείς δεν θέλει να δει την Πολιτεία και την Εκκλησία σε μία αντιδικία πάνω στα περιουσιακά στοιχεία.
Δεν είναι δυνατόν να τρέχουν στα δικαστήρια Εκκλησία και Πολιτεία, είναι αδιανόητο και πολιτικά και ψυχολογικά, πνευματικά.
Για αυτό γίνεται μία συμφωνία και έναντι αυτής της αμφισβητούμενης περιουσίας δίνει μία πολύ συγκεκριμένη αποζημίωση το Κράτος με το οποίο λογικά καλύπτει την μισθοδοσία και τις ανάγκες του κλήρου.
Είναι μία πολύ απλή στη σύλληψη συμφωνία, η οποία θέλει πολιτικό θάρρος και από την ηγεσία της Εκκλησίας και από την ηγεσία της Πολιτείας για να προχωρήσει» υποστήριξε ο κ.Ξυδάκης.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης