Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας για συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου: Από έναν απειλούμενο ιερό πόλεμο φτάσαμε σε έναν ιερό συμβιβασμό

Τσιόδρας για συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου: Από έναν απειλούμενο ιερό πόλεμο φτάσαμε σε έναν ιερό συμβιβασμό
Πρόκειται για μια συμφωνία που δεν αφορά τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας υποστήριξε ο κ.Τσιόδρας
Την θέση ότι από έναν απειλούμενο ιερό πόλεμο φτάσαμε τελικά σε έναν ιερό συμβιβασμό και από ένα διαζύγιο σε σχέσεις στοργής διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν Πολιτείας – Εκκλησίας.
«Πρόκειται για μία συμφωνία, η οποία δεν αφορά βεβαίως τον διαχωρισμό Εκκλησίας -Κράτους, γιατί αυτό το οποίο συμφωνήθηκε είναι πρώτον ότι θα συνεχίσει το δημόσιο να μισθοδοτεί τους κληρικούς -παρότι δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τα χρήματα θα καταβάλλονται από το ελληνικό Δημόσιο- και δεύτερον σε σχέση με την Εκκλησία μεταφέρονται στο ταμείο το οποίο θα γίνει αμφισβητούμενες εκτάσεις μεταξύ δημοσίου και Εκκλησίας και όποιες εκτάσεις ή όποια ακίνητα ή μέρη της περιουσίας κρίνουν οι Μητροπόλεις, προκειμένου να αξιοποιηθούν με κοινή εταιρεία δημοσίου και Εκκλησίας» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Τσιόδρας.
«Ως εκ τούτου πρόκειται για μια οικονομική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, που ικανοποιεί τα αιτήματα της Εκκλησίας - φάνηκε από την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου - και στη συνέχεια θα πάμε στα συνταγματικά, όπου κι εκεί φαίνεται ότι πάμε σε μια συμβιβαστική λύση, η οποία επίσης δεν θα ενοχλεί Εκκλησία» είπε ο κ.Τσιόδρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στο άρθρο 16.
«Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16.
Αυτό το οποίο γίνεται είναι τεράστιος αναχρονισμός.
Κέντρα τα οποία παρέχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση, δίνουν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από ιδρύματα του εξωτερικού κι εμείς λέμε ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος.
Δεν είναι έτσι.
Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά τα οποία παίρνουν αυτά τα πτυχία.
Γιατί, αντί να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, δεν λέμε ότι θα υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια, όμως αυτά θα τελούν υπό καθεστώς αυστηρής πιστοποίησης, ελέγχου, προκειμένου να ελέγχει το κράτος και τι πτυχία δίνονται;» είπε ο κ.Τσιόδρας, ο οποίος σχετικά με την πορεία του Ποταμιού ως τις εκλογές, υποστήριξε ότι θα είναι αυτόνομη.
«Μετεκλογικά υπήρχαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πώς και με ποιον θα συνεργαστούμε.
Εγώ είπα καθαρά ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, άρα να πούμε καθαρά ότι συνεργαζόμαστε στη βάση ενός πλαισίου, αυτού που κατατέθηκε στο συνέδριο και υπήρχαν προσεγγίσεις που έλεγαν να μην πάμε με τη ΝΔ γιατί πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να συμμετάσχουμε σε ένα άλλο μέτωπο.
Όλα αυτά τελείωσαν με την απόφαση του συνεδρίου, η οποία είναι πάρα πολύ σαφής και λέει ότι υπάρχουν επτά συγκεκριμένα θέματα με βάση τα οποία θα διαμορφωθεί ένα προγραμματικό πλαίσιο, αν μετά τις εκλογές τεθεί ζήτημα συμμετοχής μας σε κυβέρνηση» τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης