Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Πολύ σημαντικό βήμα η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, έχει χαρακτηριστικά ιστορικής συμφωνίας

Ξυδάκης: Πολύ σημαντικό βήμα η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, έχει χαρακτηριστικά ιστορικής συμφωνίας
Έχει ένα δίκιο η Εκκλησία στα περί ακαταστασίας της περιουσίας της υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Πολύ σημαντικό βήμα χαρακτήρισε τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τους διακριτούς ρόλους Κράτους – Εκκλησίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης, κάνοντας λόγο για χαρακτηριστικά ιστορικής συμφωνίας.
«Έχει ένα δίκιο η Εκκλησία στα περί ακαταστασίας της περιουσίας της.
Δεν έχει έσοδα ούτε μπορεί να τα διαχειριστεί για ένα μεγάλο πακέτο περιουσιακών στοιχείων» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Ξυδάκης, αναφέροντας σχετικά με τους κληρικούς ότι «η απόσπαση του σώματος των κληρικών από το σώμα των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια πράξη σοβαρή, δείχνει σεβασμό στην αυτοτέλεια της εκκλησίας και δείχνει διάθεση να σταματήσει η συγχώνευση της κεντρικής κυβέρνησης με την εκκλησία τουλάχιστον ως προς το υπαλληλικό».
«Δεν είναι ο απόλυτος διαχωρισμός, είναι, όμως, ένα βήμα» υποστήριξε ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις όταν έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.
«Αν βρεθεί η κυβέρνηση υπό την κρίση μιας ψήφου εμπιστοσύνης ή μιας ψήφου για πρόταση μομφής πιθανόν να έχουμε αναδιατάξεις» είπε ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας απάντησε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, θα κριθεί από τη στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης