Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη (ΝΔ): Ο Τσίπρας επέλεξε να χρησιμοποιήσει την αναθεώρηση ως «προεκλογική πλατφόρμα»

Σπυράκη (ΝΔ): Ο Τσίπρας επέλεξε να χρησιμοποιήσει την αναθεώρηση ως «προεκλογική πλατφόρμα»
"Οι εκλογές είναι ο μόνος τρόπος ώστε η χώρα να αποκτήσει μια κανονικότητα", αναφέρει η Μ. Σπυράκη
«Η αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να είναι γενναία και να απελευθερώσει όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας», υπογραμμίζει ηευρωβουλευτίς και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξη της στο Έθνος της Κυριακής.
Υπογραμμίζει δε, ότι ήταν «το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ανέλαβε την αρχηγία του κόμματός μας» και μάλιστα, του πρότεινε να συμφωνήσουν τα δυο κόμματα στις αναθεωρητέες διατάξεις που προτείνουν, ώστε οι πολίτες με την ψήφο τους, να αποφανθούν για την κατεύθυνση των αλλαγών που θα γίνουν μετά τις εκλογές από τη νέα Βουλή.
«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας φοβήθηκε να αποδεχθεί την αυτονόητη αυτή πρόταση. Προφανώς διότι γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Λίγο πριν τη λήξη της θητείας του ο κ. Τσίπρας επέλεξε να χρησιμοποιήσει την αναθεώρηση ως « προεκλογική πλατφόρμα» .
Το Σύνταγμα χρειάζεται μια γενναία ευρεία αναθεώρηση.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει δια της αναθεώρησης να καθηλώσει τη χώρα τα επόμενα δέκα χρόνια , όπως έχει ήδη πει δημόσια υπουργός της κυβέρνησης», σημειώνει η ίδια χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τις διατάξεις που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αναθεωρηθούν και σε ποια κατεύθυνση, απαντά πως εμβληματικό είναι το άρθρο 16, λέγοντας πως «είναι αδιανόητο να απαγορεύεται στην Ελλάδα η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όταν αυτό επιτρέπεται σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες», προσθέτει ότι η ΝΔ θέλει αλλαγή και στο άρθρο 106 το οποίο πρέπει να αναθεωρηθεί με στόχο να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση, διασφαλίζοντας ένα ασφαλές φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, ενώ προτείνει κι άλλες αλλαγές, με στόχο την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων, την αξιολόγηση και την αξιοκρατία στο Δημόσιο και την απλοποίηση της ίδιας της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος.
Τονίζει ότι «οι εκλογές είναι ο μόνος τρόπος ώστε η χώρα να αποκτήσει μια κανονικότητα» και «να φύγει από την εξουσία ένα κόμμα που διακρίθηκε στην αντίδραση, αλλά φάνηκε αδύναμο στη δράση.
Για να αναπνεύσει η οικονομία, να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και οι φορολογικές επιβαρύνσεις που πνίγουν την ανάπτυξη, για να έρθουν επενδύσεις, για να μπουν γερά θεμέλια τώρα που δεν υπάρχουν εξασφαλισμένα δανεικά».
Για την υπόθεση Κατσίφα αναφέρει ότι είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά μέσα ώστε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου του.
Απαντώντας στο γιατί η ΝΔ επιμένει στην δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, η κ. Σπυράκη αφού σημειώνει ότι δεν αποτελεί ιδιωτική αλληλογραφία, υπογραμμίζει πως είναι επειγόντως απαραίτητη η δημοσιοποίησή της και μετά από τις κατηγορίες που αλληλοεκτοξευσαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν αδιαφανώς , με ανάμειξη ακόμη και ξένου επιχειρηματία .
Σε ερώτηση για το που θα είναι υποψήφια, στις ευρωεκλογές ή Α Θεσσαλονίκης, απαντά ότι η θητεία της στην Ευρωβουλή ολοκληρώνεται το Μάιο του 2019, κλείνει ο κύκλος αυτός και πως  ήδη έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της στον Πρόεδρο της ΝΔ, να πολιτευτεί στις εθνικές εκλογές στην Α ‘ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης