Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση «ξήλωσε» τη διοίκηση της ΕΡΤ - Αναμένονται ριζικές αλλαγές

Η κυβέρνηση «ξήλωσε» τη διοίκηση της ΕΡΤ - Αναμένονται ριζικές αλλαγές
Σε ριζικές αλλαγές στην ΕΡΤ προχωρά η κυβέρνηση
Την παραίτηση της διοίκησης της ΕΡΤ ζήτησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, σε μια κίνηση που υποδηλώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στην κρατική τηλεόραση.
Ειδικότερα, ο κ. Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις, τόσο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, επειδή -σύμφωνα με πηγές του υπουργείου- «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά». 
Σημειώνεται ότι το υπουργείο θα προκηρύξει σύντομα τις δύο θέσεις ώστε να βρει τους αντικαταστάτες τους.
Πάντως, σήμερα (2/11/2018) το πρωί, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ότι «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση».

Υπονόμευση κατήγγειλε ο Κωστόπουλος

Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος κατήγγειλε ανηλεή πόλεμο εκ των έσω, κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο Β. Κωστόπουλος επιτέθηκε στην πρώην διοίκηση της ΕΡΤ και χαρακτήρισε τις δημόσιες καταγγελίες για τον τρόπο διοίκησης της ΕΡΤ «πολιτική του τίποτα».
Ο Β. Κωστόπουλος επέκρινε την διοίκηση Τσακνή επειδή δεν διεκδίκησε πλήρη δικαιώματα μετάδοσης του Μουντιάλ υποστηρίζοντας ότι εξασφαλίστηκαν μετά από δική του παρέμβαση.
Ο Β. Κωστόπουλος σημείωσε ότι η διοίκηση Τσακνή είχε παραιτηθεί από την μετάδοση και της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ, παρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων γι’ αυτήν την διοργάνωση.

Βενιζέλος κατά Καψώχα

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την ΕΡΤ «κομματικό μαγαζί της δεκαετίας του '80 και εξαπέλυσε επίθεση στον δημοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα.
«Εδω βλέπουμε ένα ενδοκυβερνητικό δράμα με ευθύνη της κυβέρνησης.
Πρόκειται πια για ένα κομματικό μαγαζί όχι της δεκαετίας του 80´ αλλά φοβάμαι ότι πάμε πίσω και από τη δεκαετία του ‘70. Εγώ δεν είμαι από κείνους που ήθελαν να κλείσει η ΕΡΤ.
Αγωνίστηκα να ξανανοίξει αλλά είπαμε να γίνει μία δημόσια τηλεόραση χωρίς τις εποχές του παρελθόντος και τελικά κάναμε μια μεγάλη επιστροφή στο παρελθόν.
Το ζήτημα του κ. Καψώχα δεν το θέτει μόνο η Νέα Δημοκρατία, το θέτει κάθε καλοπροαίρετος δημοκράτης πολίτης ο όποιος ενοχλείται», υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης