Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας για πόρισμα εξεταστικής για την Υγεία: Όποιος έχει καθαρή τη συνείδηση του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Βίτσας για πόρισμα εξεταστικής για την Υγεία: Όποιος έχει καθαρή τη συνείδηση του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα
Αν φωνάζουν τόσο πολύ για σκευωρία, πιθανόν να υπάρχει κάτι που κρύβεται υποστήριξε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Την θέση ότι όποιος έχει καθαρή τη συνείδηση του δεν έχει να φοβηθεί ούτε τη Βουλή ούτε τη δικαστική εξουσία διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας, αναφερόμενος στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Βίτσας είπε ότι θα πρότεινε θάρρος και όχι θράσος στους υπουργούς Υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων που εμπλέκονται στις υποθέσεις που περιλαμβάνει το πόρισμα της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία.
«Είναι επιβεβλημένος ο έλεγχος πράξεων και παραλήψεων που έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, ειδικά επειδή είναι κοινή πεποίθηση ότι πριν το 2015 η μεγάλη και μικρή διαφθορά στο δημόσιο βίο ήταν εξόχως εκτεταμένη.
Όταν ξεκίνησε η συζήτηση στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία, από την πρώτη στιγμή η απάντηση της αντιπολίτευσης ήταν ότι πρόκειται περί σκευωρίας.
Τώρα έρχεται το πόρισμα και αρχίζει η συνολική έρευνα, προκαλώντας αυτές τις αντιδράσεις» είπε ο κ.Βίτσας, αναφέροντας πως «αυτά που λένε συνάδουν με την αντιμετώπιση της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση, τον τρόμο μην τυχόν και αλλάξει το άρθρο περί ευθύνης υπουργών και ο αντίστοιχος νόμος».
«Εγώ θα πω ότι όποιος θα έχει καθαρή την συνείδησή του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, ούτε από την Βουλή ούτε από την δικαστική εξουσία.
Αν φωνάζουν τόσο πολύ για "σκευωρία" και ο λαός βγάζει ένα συμπέρασμα και εγώ βγάζω, ότι πιθανόν υπάρχει κάτι που κρύβεται, κάτι για το οποίο φοβούνται» υποστήριξε ο κ.Βίτσας, τονίζοντας ότι «η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια, ακόμα περισσότερη δημοκρατία, να θωρακίσει σε δημοκρατικό επίπεδο το πολίτευμα».
Όσον αφορά το μεταναστευτικό ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι κατάσταση βελτιώνεται στη Μόρια.
«Ολοκληρώσαμε το πρώτο κομμάτι, της "αποσυμπίεσης" ... να πάρουμε από τα νησιά αυτούς που έχουν το δικαίωμα να φύγουν, που είτε γιατί έχουν πάρει άσυλο είτε για "ευαλωτότητα" έχουν άρση του γεωγραφικού περιορισμού.
Σε δύο μήνες μόνο από την Μόρια πήραμε πάνω από 3.000 ανθρώπους.
Δεν μπορούμε όμως να εκτιμήσουμε ασφαλώς πόσες θα είναι οι αντίστοιχες εισροές.
Τον Οκτώβριο, 4.000 άνθρωποι ήρθαν στα νησιά, ενώ έφυγαν 3.500.
Η μεγαλύτερη πίεση αυτή την στιγμή είναι στη Σάμο, γιατί οι συμμορίες των διακινητών την έχουν "στοχοποιήσει".
Την Τρίτη και την Τετάρτη είχαμε 300 αφίξεις, δεν είναι συνηθισμένο ... αν και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε στην κατάσταση του 2015, όταν μιλάγαμε για χιλιάδες, όχι δεκάδες ή εκατοντάδες» τόνισε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης