Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαχριστόπουλος: Τεκτονικές εξελίξεις, εάν ο Φρουζής τεθεί σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων

Παπαχριστόπουλος: Τεκτονικές εξελίξεις, εάν ο Φρουζής τεθεί σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων
Έγινε απίστευτος αγώνας ώστε η υπόθεση με τα φάρμακα, με τη Novartis και με το ΚΕΕΛΠΝΟ να μην πάει στα χέρια της εισαγγελέως διαφθοράς είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ
Την εκτίμηση πως θα υπάρξουν τεκτονικές αντιδράσεις από τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας, εάν ο υπόδικος Γ. Φρουζής που έχει διώξει ήδη η Novartis προφυλακιστεί και μπει σε καθεστώς προστατευομένων μαρτύρων διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θ. Παπαχριστόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Παπαχριστόπουλος υποστήριξε μάλιστα ότι ο κ.Φρουζής μπορεί «να παίξει τον ρόλο που έπαιξαν ο Ανδρ.Μπάρδης για τον Γ.Παπαντωνίου και οι Ζήγρας-Κάντας για τον Α. Τσοχατζόπουλο»
«Το πρώτο κομμάτι του πορίσματος για τα σκάνδαλα στην Υγεία που θα δοθεί στην δημοσιότητα είναι για το Ερρίκος Ντυνάν.
Αυτό το νοσοκομείο, όταν είχε εξεταστεί ο τότε πρόεδρος είχε πει ότι το πρώτο που πρέπει να εξεταστεί είναι το ακριβές ποσό με το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς εξαγόρασε το δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου.
Τότε, θα τιναχθούν όλα στον αέρα.
Από την νέα διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς εμείς ζητήσαμε να μάθουμε τι ακριβώς πλήρωσε για να πάρει το δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου ...
Ήταν σχεδόν η αξία του Ερρίκος Ντυνάν που είναι ένα τεράστιο, σύγχρονο νοσοκομείο.
Η αποτίμηση μόνο του κτιρίου είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ, φανταστείτε τα υπόλοιπα ...
Η επίσημη απάντηση είναι ότι το νοσοκομείο αγοράστηκε με τίμημα 18 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς,  ένα νοσοκομείο-κόσμημα, με κοινωφελή χαρακτήρα, με κανονικές εφημερίες, που έδινε ειδικότητες, που δεν πλήρωναν οι φουκαράδες.
Άλλο που πήγαιναν οι μεγαλόσχημοι δωρεάν.
Έπρεπε να το διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.
Αυτό το νοσοκομείο ξεπουλήθηκε μπιρ παρά.
Θα πρέπει λοιπόν οι εγκαλούμενοι τρεις υπουργοί Υγείας (Λοβέρδος, Γεωργιάδης και Βορίδης) να εξηγήσουν για όσα τους καταλογίζει η δικογραφία το πώς κατέληξε σε μία ιδιωτική τράπεζα και μία θυγατρική εταιρεία της», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.
Όπως είπε ο κ.Παπαχριστόπουλος, «ο Γ. Σούρλας, ο άνθρωπος που ίδρυσε το Ερρίκος Ντυνάν το 1992, όντας Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το 2012-2014 έγραψε σχετικά ότι «εκτιμώ ότι υπάρχουν ευθύνες, πράξεις και παραλείψεις όσων είχαν την διαχείριση του νοσοκομείου, αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων ... όπως φαίνεται αποφάσισαν χωρίς περίσκεψη για τις κρατικές επιχορηγήσεις για την λειτουργία του νοσοκομείου».
Υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αναζητηθούν και να επιβληθούν κυρώσεις.
Δεν τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα λέει παλιό στέλεχος της ΝΔ, εντιμότατος άνθρωπος», τόνισε ο κ.Παπαχριστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Novartis.
Όπως είπε, υπάρχει έγγραφο από τα 165 αρχεία που βρέθηκαν στους υπολογιστές της Novartis σε έφοδο των εισαγγελικών Αρχών, το οποίο έχει συνταχθεί περίπου την εποχή του 2013 και «γράφει Proposal for Adonis.
«Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις πρόταση μέσα σε έγγραφο της εταιρείας για υπουργό.
Κατά σύμπτωση εκείνη την εποχή είχε προγραμματίσει να "περάσει" δέκα περίπου φάρμακα, θα κέρδιζε περίπου 140 εκατ. ευρώ, την εποχή των μνημονίων» είπε ο κ.Παπαχριστόπουλος, προσθέτοντας:
«Τον Σεπτέμβριο που ήταν υπουργός ο κ. Γεωργιάδης, με μία τροποποίηση, τέθηκε προϋπόθεση να αποζημιώνεται το φάρμακο στα δύο τρίτα κρατών μελών της ΕΕ "στα οποία κυκλοφορούν".
Αυτές οι τρεις λέξεις που μπορεί για τους πολλούς να μην λένε τίποτε, να είναι συντακτικό λάθος, ήταν η αιτία να μπουν τα δέκα φάρμακα που είχε ήδη προϋπολογίσει η Novartis σε καιρό μνημονίου.
Αυτές οι τρεις λέξεις εξαφανίστηκαν λίγο αργότερα.
Τα φάρμακα μπήκαν.
Η διάταξη άλλαξε έξι μήνες μετά.
Πλέον, περιμένουμε να δούμε οι άνθρωποι αυτοί πώς θα δικαιολογήσουν τα σχεδόν αδικαιολόγητα...» υποστήριξε ο κ.Παπαχριστόπουλος, αναφέροντας πως «στη Δικαιοσύνη έγινε απίστευτος αγώνα να ακυρωθεί όλη αυτή η υπόθεση με τα φάρμακα, την Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ, να μην πάει ποτέ στα χέρια της κ. Τουλουπάκη».
«Μάζεψαν τότε 14 υπογραφές από εφέτες και προς τιμήν του ο τότε προϊστάμενος των Εφετών κ. Κανελλόπουλος τους εξήγησε ότι με τον καινούργιο νόμο η υπόθεση πρέπει να πάει στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.
Η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς κ. Ζαμανίκα έκανε αγώνα για να πάρει 250.000 έγγραφα που η προηγούμενη εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είχε στο γραφείο της και δεν τα χρησιμοποιούσε ή χρησιμοποιούσε επιλεκτικά» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Ο κ. Παπαχριστόπουλος θύμισε τις υποθέσεις των σκανδάλων στα εξοπλιστικά προγράμματα, τονίζοντας ότι «εάν δεν είχε δημοσιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Βαξεβάνη και βρεθεί το όνομα της κ. Κουράκου, συζύγου του Γ. Παπαντωνίου, η δικαστική συνδρομή στην Ελβετία, να αποκαλύψει από την Λίστα Μπόργιανς την διασταύρωση, δεν θα είχε ξετυλιχτεί ποτέ το κουβάρι» για τον Γ. Παπαντωνίου.
«Τώρα υπόδικος είναι και ο κ. Φρουζής, που έχει διώξει η ίδια η Novartis .
Πιστεύω ότι αν προφυλακιστεί και μπει σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων, τότε θα παίξει τον ίδιο ρόλο «όπως ο Μπάρδης για τον Παπαντωνίου  και παλιότερα ο Ζήγρας με τον Κάντα για τον Τσοχατζόπουλος.
Πιστεύω ότι θα είναι τεκτονικές οι αντιδράσεις από τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας», υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης