Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Θεοδωράκης: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Θα ψηφίσουμε ενδεχόμενη πρόταση μομφής είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την θέση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση το Ποτάμι να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να δώσει ψήφος εμπιστοσύνης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Θα ψηφίσουμε ενδεχόμενη πρόταση μομφής.
Είμαστε στην αντιπολίτευση και εκεί θα παραμείνουμε» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας την πολιτική στόχευση του κόμματος του.
«Το Ποτάμι εφαρμόζει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική.
Το ότι ψηφίζουμε κάποια νομοσχέδια που πιστεύουμε ότι κάνουν καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων - π.χ. την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια - δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε συνολικά την κυβέρνηση» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος του ενόψει και του κρίσιμου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 3/11 και την Κυριακή 4/11, είπε πως το Ποτάμι θα εκλέξει αντιπρόεδρο.
«Δεν θα οριστεί - όπως γίνεται στα άλλα κόμματα - αλλά θα εκλεγεί από το σύνολο του συνεδρίου» επεσήμανε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος αναφερόμενος στη Συνταγματική Αναθεώρηση υποστήριξε ότι είναι απαραίτητη.
«Δεν υπογράφουμε, όμως, με κλειστά τα μάτια την πρόταση της κυβέρνησης.
Έχουμε βάλει 7 μεγάλες προτεραιότητες και αυτές είναι οι όροι μας.
Είναι πολύ δύσκολο να ψηφίσουμε πρόταση Συνταγματικής Αναθεώρησης που δεν περιλαμβάνει αλλαγή του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια και αποκομματικοποίηση του κράτους» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.
Όσον αφορά την πολιτική στρατηγική του, ο κ.Θεοδωράκης είπε πως το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές και ότι τις αποφάσεις για τις μετεκλογικές συνεργασίες θα τις πάρει το Σαββατοκύριακο το Συνέδριο του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης