Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Αυτόνομη η κάθοδος του Ποταμιού στις εκλογές – Δεν γέρνουμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά

Θεοδωράκης: Αυτόνομη η κάθοδος του Ποταμιού στις εκλογές – Δεν γέρνουμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά
Δεν δίνουμε συνολική στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση πως το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε πως το Ποτάμι δεν γέρνει ούτε αριστερά ούτε δεξιά.
«Δε νομίζω ότι το Ποτάμι γέρνει δεξιά ή αριστερά.
Έχουμε ξεκάθαρο σύγχρονο ευρωπαϊκό βηματισμό.
Και σε κάθε περίπτωση αν κάποιος βουλευτής ή στέλεχος μας επιλέγει να αυτοπροσδιοριστεί με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ αυτό δεν αλλάζει τη ροή του Ποταμιού» τόνισε σε συνέντευξη του στο news 247 ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος επέμεινε στην αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις εκλογές.
«Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικούς χωρίς βαρίδια.
Δεν μπορεί το μέλλον να αφήνεται συνεχώς σε παλιούς υπουργούς και επαγγελματίες λαϊκιστές.
Εμείς δεν κολακεύσαμε και δεν επιχειρήσαμε να αποπλανήσουμε ποτέ τους ψηφοφόρους.
Λέμε αλήθειες και προτείνουμε μελετημένες λύσεις» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος στην τοποθέτηση για το ότι οι πολίτες εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο Ποτάμι, απάντησε ότι «οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν κυρίως την αδιαφορία των πολιτών»
«Αρνούνται να πουν τι θα ψηφίσουν ή λένε ότι δεν έχουν αποφασίσει.
Η εκτίμηση μου είναι όμως ότι όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη θα σκεφθούν ότι το Ποτάμι ήταν η χρήσιμη νεωτεριστική δύναμη της Βουλής.
Και θα μας ξαναψηφίσουν.
Αυτοί κυρίως που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα θα αναζητήσουν στην πολιτική αυτούς που τους ταιριάζουν» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης
Σε ερώτηση για το τι περιμένει από το Συνέδριο του Ποταμιού που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για μια «εποικοδομητική συνάντηση χωρίς κομματικά τείχη».
«Το 30% των συνέδρων θα είναι νέοι φίλοι και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων κινήσεων.
Η Κοινωνία Αξιών, Οικολόγοι, Φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες.
Έχουμε καλέσει και θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες με τολμηρό λόγο. Ανάμεσα τους ο Νίκος Δήμου, η Ελένη Αρβελέρ, ο Αρίστος Δοξιάδης, η Σώτη Τριανταφύλλου, ο Ματθαίος Γιωσαφάτ ο ψυχίατρος γιατί και τα Κινήματα θέλουν τους ψυχαναλυτές τους» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος ερωτηθείς για το αν φοβάται απώλειες από την κοινοβουλευτική ομάδα, απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
«Όλοι θα σεβαστούν τις αποφάσεις των συνέδρων.
Κάθε στέλεχος και κάθε βουλευτής θα υπερασπιστεί τις απόψεις του και οι πολλοί θα αποφασίσουν» υπογράμμισε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ανέφερε ότι θα συνεργαστεί «με που έχουν κοινές επιδιώξεις με εμάς».
«Οι συνεργασίες πρέπει να γίνονται στη βάση συγκεκριμένων σχεδίων.
Όχι γενικών αρχών, αλλά σχεδίων.
Παίρνεις τις ανάγκες της πατρίδας και λες ‘’αυτές είναι οι δικές μου προτεραιότητες’’» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του κόμματος του.
«Να μην έχουν κομματική ασυλία οι υπουργοί και οι βουλευτές.
Να μπουν εγγυήσεις αμεροληψίας στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
Να μη συγκυβερνούν στην Παιδεία οι ιεράρχες.
Να αποκτήσουμε επιτέλους και μη κρατικά πανεπιστήμια.
Να γίνει δεσμευτική για την εκάστοτε κυβέρνηση η δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.
Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως το Ποτάμι δεν θα μπει «πάντως σε ένα διάλογο αν ο τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι απλώς να συνυπογράψουμε τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Ερωτηθείς τι θα πράξει το Ποτάμι αν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών και η ΝΔ καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «το Ποτάμι είχε ψηφίσει και την προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας».
«Είμαστε στην αντιπολίτευση και εκεί θα μείνουμε.
Το καλό του τόπου και των ανθρώπων, μας επιβάλλει να βρίσκουμε λύσεις σε επιμέρους θέματα και να απαντάμε υπεύθυνα σε εξελίξεις που ανακύπτουν – αυτός είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος του πολιτεύεσθαι- αλλά συνολική στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν δίνουμε.
Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος μας» ανέφερε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης