Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Να τελειώνουμε με τα νταραβέρια της εξουσίας – Η χώρα χρειάζεται εκλογές

Γεννηματά: Να τελειώνουμε με τα νταραβέρια της εξουσίας – Η χώρα χρειάζεται εκλογές
"Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε, μετρήθηκε και φάνηκε ότι έχει ανικανότητα σε όλα τα επίπεδα για να οδηγήσει τη χώρα σε μια ασφαλή έξοδο από την κρίση", τόνισε η Φ. Γεννηματά
«Η αντίστροφη μέτρηση για αυτήν την κυβέρνηση έχει αρχίσει», «το κλίμα είναι τοξικό και προσβάλει τη χώρα», και «από εδώ και πέρα η κυβέρνηση κάνει ζημιά για τον τόπο», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΤ1.
Κατά την ίδια, «η στάση του κ. Τσίπρα δεν είναι δίγλωσση, είναι κυνική.
Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι τι γίνεται με την κυβέρνηση», «ο μεν πρωθυπουργός συγχαίρει τον κ. Ζάεφ.
Από την άλλη ο συγκυβερνήτης, ο ακροδεξιός συγκυβερνήτης, μιλά για δωροδοκίες που έγιναν με τη συνέργεια Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σόρος, Κοτζιά και μυστικών κονδυλίων της Ελλάδας.
Και απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση ο πρωθυπουργός παρακολουθεί χωρίς να παίρνει θέση, χωρίς να ξεκαθαρίζει την κατάσταση.
Η στάση του κ. Τσίπρα δεν είναι δίγλωσση, είναι κυνική. Επιτέλους να τελειώνουμε με τα νταραβέρια της εξουσίας».
Κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι επέλεξε να δώσει ταυτότητα στα Σκόπια, τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα.
«Σε μια εποχή γεωστρατηγικών ανακατατάξεων και «ψυχρών» σχέσεων μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας και με την Ευρώπη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της με την άνοδο της ακροδεξιάς παντού, κρατιέται ζωντανή η φλόγα του αλυτρωτισμού στη γειτονιά μας με ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα προσωπικά.
Αυτό το θεωρώ μια μεγάλη διπλωματική ήττα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν λύνει προβλήματα του παρελθόντος αυτή η συμφωνία, αλλά ανοίγει καινούργια».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «εδώ δεν υπάρχει erga omnes έχουμε μια χώρα που λέγεται Βόρεια Μακεδονία και έχουμε τους κατοίκους που λέγονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική.
Erga omnes σημαίνει ότι και οι κάτοικοι πρέπει να λέγονται Βόρειο-Μακεδόνες και η γλώσσα τους αντίστοιχα.
Και είχαμε κατ’ επανάληψη ζητήσει να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να ξαναμιλήσουμε – είχα ζητήσει να είναι παρόντες και όλοι οι υπουργοί που χειρίστηκαν το θέμα - και να συμφωνήσουμε τι σημαίνει εθνική γραμμή.
Αν ο κ Τσίπρας είχε αξιοποιήσει τη συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό και είχαμε διαμορφώσει από κοινού το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης τότε η χώρα μας θα είχε ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα και δεν θα έφτανε σε αυτή τη συμφωνία.
Χάθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία».
Αναφορικά με όσα ειπώθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και είδαν το φως της δημοσιότητας για τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών, η ίδια σημείωσε ότι με την ερώτηση όλων των βουλευτών «ζητήσαμε να μάθουμε αν όλα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.
Είναι πρωτοφανές ο ένας υπουργός να κατηγορεί τον άλλον «για κακοδιαχείριση» και «βρώμικα χέρια».
Αν πράγματι ειπώθηκαν, τότε αναρωτιέμαι: τι φοβάται ο πρωθυπουργός και δεν παίρνει θέση;
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι επέλεξε τον κ. Καμμένο.
Αν ο κ. Καμμένος έλεγε αλήθειες τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα για τον κ. Κοτζιά και την κυβέρνηση.
 Αν έλεγε ψέματα τότε κακώς συνέχισε να κυβερνά μαζί με τον εταίρο του».
«Ένας προκλητικός συνεταιρισμός εξουσίας που τα  «καταπίνει» όλα για να παραμείνει στην καρέκλα του.
Το πιο εντυπωσιακό απ όλα είναι όλα αυτά έχουν έρθει στο φως της Δημοσιότητας και ξαφνικά κατηγορείται ο Τύπος και επιχειρείται η φίμωση του Τύπου και των δημοσιογράφων γιατί αυτά που οι ίδιοι οι υπουργοί συζητούν δημόσια τα κάνουν αντικείμενο ρεπορτάζ.
Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη που ασχολήθηκε με το ζήτημα, θα ασχοληθεί συνολικά με το ζήτημα και με όλα όσα ειπώθηκαν από τη μεριά των υπουργών», συμπλήρωσε.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα αν θα περάσει η συμφωνία ή όχι, η χώρα χρειάζεται εκλογές, καθώς  «η κυβέρνηση όσο μένει κάνει μόνο ζημιά.
Δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα.
Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε, μετρήθηκε και φάνηκε ότι έχει ανικανότητα σε όλα τα επίπεδα για να οδηγήσει τη χώρα σε μια ασφαλή έξοδο από την κρίση».
Τόνισε πως «χρειαζόμαστε και πολιτική αλλαγή και ριζική αλλαγή πολιτικής», αλλά και ότι η «δεν ήλθε η ελπίδα που υποσχέθηκαν αλλά η πλήρης απογοήτευση.
Η καθημερινή πραγματικότητα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες παραμένει εξαιρετικά δύσκολη».
Σχετικά με το θέμα των συντάξεων, σημείωσε πως δεν αρκεί η μη περικοπή των παλιών συντάξεων, αλλά πρέπει να αλλάξει ριζικά ο νόμος Κατρούγκαλου.
Τέλος, μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι «η πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων μας δείχνει σταθερά τρίτο κόμμα» και ξεκαθάρισε «για άλλη μια φορά: δεν είμαι κοντά ούτε στον έναν ούτε στον άλλον.
 Είμαστε κάτι  εντελώς διαφορετικό, ριζικά διαφορετικό.
Θέλουμε μια άλλη αντίληψη για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Ζητούμε δύναμη από τον ελληνικό λαό για να είμαστε ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων.
Για να αλλάξουμε επιτελούς σελίδα.
Είμαστε με τους Έλληνες που δημιουργούν, που παράγουν, που πιστεύουν ότι μπορούν να ζήσουμε καλύτερα».
«Είμαι με αυτούς που παλεύουν να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω και να μην φύγουν άλλα.
Αυτός είναι εθνικός στόχος.
Να τελειώσουμε με τα αδιέξοδα που μας κρατούν στη μιζέρια και τη φτώχεια», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης