Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Δεν θα διακοπεί η πορεία της κυβέρνησης – Μη αναμενόμενη η παραίτηση Κοτζιά

Μαντάς: Δεν θα διακοπεί η πορεία της κυβέρνησης – Μη αναμενόμενη η παραίτηση Κοτζιά
Δεν υπάρχει περίπτωση ανατροπής της κυβέρνησης λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι δεν πρόκειται να διακοπεί η πορεία της κυβέρνησης και να διαρραγεί η κυβερνητική πλειοψηφία διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος χαρακτήρισε μη αναμενόμενη την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Μαντάς υποστήριξε ότι «ο κ. Κοτζιάς έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής τα 3,5 τελευταία χρόνια», τονίζοντας ότι «προκαλεί προβληματισμό, ανησυχία και αναταράξεις» η παραίτησή του.
«Είναι ξεκάθαρο το στίγμα που έδωσε ο πρωθυπουργός και στην αρχή του προχθεσινού υπουργικού συμβουλίου και χθες πολύ περισσότερο με την ανάληψη των καθηκόντων ως υπουργός Εξωτερικών.
Είναι ξεκάθαρο διότι επιμένει, και ο πρώτος τη τάξει αναλαμβάνει κι αυτή την κρίσιμη ευθύνη, στο ότι θα πάει μέχρι τέλος αυτή την πολύ σημαντική συμφωνία για την συνεργασία, τη συνανάπτυξη και τη σταθερότητα στην περιοχή» είπε ο κ.Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει περίπτωση ανατροπής της κυβέρνησης και ταύτισης του Π. Καμμένου με τυχόν κινήσεις της ΝΔ.
Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για ομηρεία του πρωθυπουργού από τον Π. Καμμένο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει «καμία ομηρία».
«Η μόνη ομηρία είναι η σταθερή απόφαση και η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι η κυβερνητική θητεία θα συνεχιστεί με σταθερότητα διότι έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας και ότι όλοι μας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε και η συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον γίνουν τα βήματα από την γειτονική χώρα, να προχωρήσει.
Ο πρωθυπουργός δεν νομίζω ότι διάλεξε κανέναν έναντι άλλου» είπε ο κ.Μαντάς, αναφέροντας ότι «ο πρωθυπουργός και με το χθεσινό του μήνυμα διάλεξε τη συνέχιση της πολιτικής μας που έχουμε διαμορφώσει και έχει και ο ίδιος συνδιαμορφώσει στον ιδιαίτερο τομέα των εξωτερικών υποθέσεων, κι ιδιαίτερα με τη συμφωνία των Πρεσπών, και με τον ίδιο τον Νίκο Κοτζιά».
«Δεν μπορώ να φανταστώ, δεν περνάει από το μυαλό μου, ότι κάποιος ή κάποιοι από την κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να ανακόψει την πορεία της κυβέρνησης, όταν πια βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή εποχή, όταν έχουμε πολύ κρίσιμα πράγματα μπροστά μας να κάνουμε», ανέφερε ο κ. Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης