Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Διπλάσιες οι μεταναστευτικές ροές το 2018 έναντι του 2017 – Δεν θα δημιουργηθούν άλλα κέντρα υποδοχής στα νησιά

Βίτσας: Διπλάσιες οι μεταναστευτικές ροές το 2018 έναντι του 2017 – Δεν θα δημιουργηθούν άλλα κέντρα υποδοχής στα νησιά
Έως τις 15/10 θα έχουν απομακρυνθεί 1.030 άτομα από τη Μόρια τόνισε ο κ.Βίτσας
Στην παραδοχή ότι η κατάσταση είναι δύσκολη όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο υποδοχής μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.
Σε δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής ο κ.Βίτσας είπε ότι παρέμβαση θα υπάρξει μόνο στη Σάμο, όπου θα κλείσει το σημερινό κέντρο και θα δημιουργηθεί καινούριο.
«Προτιμώ να επιταχύνονται οι διαδικασίες ασύλου παρά να φτιάχνουμε συνέχεια κέντρα υποδοχής.
Στόχος είναι να ολοκληρώνεται η διαδικασία μέσα σε 90 ημέρες» υποστήριξε ο κ.Βίτσας, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση στα νησιά είναι «από δύσκολη έως οριακή».
«Για αυτό ευθύνονται οι αυξημένες ροές το 2018, τα κλειστά σύνορα προς το βορρά και ότι μια σειρά προγραμματισμοί καλύφθηκαν από τις αυξημένες ροές Απριλίου από Έβρο.
Ενδεικτικά σας λέω ότι το 2016 πέρασαν 3.330 άνθρωποι, το 2017, 5.500 άνθρωποι και το 2018 έχουν ήδη περάσει περίπου 12.000 ως τώρα»  υπογράμμισε ο κ.Βίτσας, τονίζοντας ότι έως τις 15 Οκτωβρίου θα απομακρυνθούν 1.030 άτομα από τη Μόρια.
«Στόχος επίσης είναι να αυξηθούν οι εθελοντικές επιστροφές και  να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες των επιτροπών προσφύγων ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε σχέση με την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.
Οι επιστροφές είναι το πιο δύσκολο πράγμα» είπε ο κ.Βίτσας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης