Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δανέλλης: Η χειρότερη προοπτική είναι ο διαμελισμός της ΠΓΔΜ και η δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας στα βόρεια σύνορά μας

tags :
Δανέλλης: Η χειρότερη προοπτική είναι ο διαμελισμός της ΠΓΔΜ και η δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας στα βόρεια σύνορά μας
Ξαναζούμε πράγματα που ζήσαμε το 1992, μοιραίος ο Σαμαράς υπογράμμισε ο βουλευτής του Ποταμιού
Την εκτίμηση πως η χειρότερη προοπτική για την Ελλάδα είναι ο διαμελισμός της ΠΓΔΜ και η δημιουργία μιας «μεγάλης Αλβανίας» ή μιας «μεγάλης Βουλγαρίας» στα βόρεια σύνορα μας διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Είναι βασική στρατηγική και προτεραιότητα της Δύσης να σταματήσει η αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας στα δυτικά Βαλκάνια.
Αυτό έπρεπε να το αντιληφθούμε ως Ελλάδα, υποτίθεται ότι είναι στρατηγική μας επιλογή να ανήκουμε στην Δύση και τους θεσμούς της, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Αφενός, πρέπει να συμμετέχουμε οργανικά στην διαμόρφωση των στρατηγικών επιλογών, αφετέρου να τις υποστηρίζουμε» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Δανέλλης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την αστάθεια που επικρατεί στα δυτικά Βαλκάνια
«Η υπόθεση με το Κόσοβο κάθε άλλο παρά φαίνεται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί ομαλά.
Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, υπάρχουν ήδη κάποιες «χαμηλές» φωνές που μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνες για την σταθερότητα της ΠΓΔΜ, που λένε ότι η αλβανόφωνη κοινότητα δεν μπορεί να έχει καλύτερο μέλλον από το να ενωθεί κάποια στιγμή με την Αλβανία, αποτελώντας την «Μεγάλη Αλβανία», μέσω αυτής να συμμετέχει στους δυτικούς θεσμούς.
Για εμάς η χειρότερη προοπτική θα είναι να υπάρξει διαμελισμός της ΠΓΔΜ και να έχουμε στα σύνορα μας μια «μεγάλη Αλβανία» και μια «μεγάλη Βουλγαρία».
Τότε μπορεί προοπτικά να υπάρχουν αλυτρωτικοί κίνδυνοι» υποστήριξε ο βουλευτής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι ξαναζούμε πράγματα που ζήσαμε το 1992.
«Ο «μοιραίος» άνθρωπος σε αυτή την περιπέτεια είναι ο κ. Σαμαράς, που έγινε και πρωθυπουργός.
Κάποιοι έχτισαν πολιτικές καριέρες, κάποιοι έκαναν και περιουσίες από όλη αυτή την υπόθεση, την εποχή του εμπάργκο, αντικαθιστώντας το ελληνικό κράτος.
Όλα αυτά δεν αποτιμήθηκαν, έτσι σήμερα ξαναζούμε, ως déjà vu πράγματα που ζήσαμε το 1992.
Η διαδικασία της αυτογνωσίας είναι η προσπάθεια ερμηνείας και αποτίμησης λαθών και σωστών επιλογών, δυστυχώς αρνούμαστε και τώρα να την κάνουμε» τόνισε ο κ.Δανέλλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης