Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ – Στο επίκεντρο το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ – Στο επίκεντρο το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
Απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος από τις εξελίξεις στο Μακεδονικό εμφανίζεται ο Π. Καμμένος
Στη σκιά του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 2/10 η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.
Η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει σε θετικό κλίμα καθώς ο Π. Καμμένος εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος και το κυριότερο δικαιωμένος ως προς τις εκτιμήσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα εξέφραζε επιφυλάξεις για το κατά πόσο αυτή θα μπορούσε να προχωρούσε και να ξεπεράσει τα εμπόδια στο δρόμο της υλοποίησης της.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως ο κ.Καμμένος ήταν ο πρώτος που έσπευσε να «πανηγυρίσει» για την χαμηλή συμμετοχή των Σκοπιανών πολιτών στο δημοψήφισμα, σπεύδοντας μάλιστα να υποστηρίξει πως το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ είναι άκυρο.
Σε κάθε περίπτωση η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πρώτον, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο κ. Καμμένος θα συνεχίσει την αντιπαράθεση του με τον κ.Κοτζιά αλλά και με τις εκτιμήσεις της υπόλοιπης κυβέρνησης ότι η Συμφωνία προχωρά κανονικά και δεν αλλάζει η στόχευση για επίλυση του Μακεδονικού ζητήματος και δεύτερον προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος απέναντι στις εξελίξεις και το κυριότερο εάν η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ενωμένη απέναντι σε αυτήν την επίσημη γραμμή.
Η δεύτερη παράμετρος παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον λόγω της διαφοροποίησης του κ.Παπαχριστόπουλου απέναντι στη γραμμή του κόμματος που απορρίπτει κατηγορηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και της διαφοροποίησης του κ.Ζουράρι, ο οποίος έχει εκφράσει την αντίθεση του στην πρόθεση των ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση για το Μακεδονικό.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τόσο ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των ΑΝΕΛ σχετικά με το Μακεδονικό και τι σημαίνει αυτή η στάση για την κυβερνητική σταθερότητα καθώς όσο και αν το εάν η Κοινοβουλευτική Ομάδα πορεύεται σύσσωμη προς την ίδια κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης