Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην προοπτική επίλυσης του Σκοπιανού

Σκουρλέτης: Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην προοπτική επίλυσης του Σκοπιανού
Διττό το μήνυμα από το δημοψήφισμα στα Σκόπια υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή προσηλωμένη στην προοπτική επίλυσης του Σκοπιανού διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε λόγο για διττό μήνυμα από το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.
«Αφενός η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της γειτονικής χώρας είπε «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών και αφετέρου το ποσοστό της συμμετοχής ήταν μικρό και δημιουργεί πρόβλημα στον Ζάεφ.
Η ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με ψυχραιμία και παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προοπτική επίλυσης του Σκοπιανού, για την οποία υπάρχει για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια «αχτίδα αισιοδοξίας» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκουρλέτης.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Κατσίκη ότι οι ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένοι να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα εφόσον φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα.
«Το πρώτο είναι ότι η αίσθηση μου είναι πως στη σημερινή σύνθεση της Βουλής το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών έχει σαφή πλειοψηφία.
Το δεύτερο σε ότι αφορά την απόσυρση της εμπιστοσύνης από τον κυβερνητικό εταίρο, είναι ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και αυτό το σενάριο δεν είναι δεδομένο» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης.
Όπως είπε, η διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό ήταν δεδομένη από την αρχή της συνεργασίας τους.
«Τώρα τρία χρόνια μετά και με δεδομένα τα επιτυχή αποτελέσματα της συγκυβέρνησής, την ώρα που είμαστε έτοιμοι να δρέψουμε τις δάφνες των επιτυχών αποτελεσμάτων, θα ρίξει ο κ. Καμμένος την Κυβέρνηση ή θα το σκεφτεί πιο ψύχραιμα;» διερωτήθηκε ο κ.Σκουρλέτης.
Σχετικά με το θέμα των περικοπών των συντάξεων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα αποσύρει το σχετικό μέτρο και μάλιστα δεν θα το αναβάλλει προσωρινά, αλλά θα το ακυρώσει ενώ σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, είπε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης