Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αρκεί η ΝΔ να ψηφίζει κατά του ακροδεξιού Orban

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αρκεί η ΝΔ να ψηφίζει κατά του ακροδεξιού Orban
Η Νέα Δημοκρατία θα ήταν πιο πειστική αν καταδίκαζε τις θέσεις του ούγγρου πρωθυπουργού, με τις οποίες συμφωνούν κορυφαία μέλη της, ανάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ
Η Νέα Δημοκρατία θα ήταν πιο πειστική αν καταδίκαζε τις θέσεις του ούγγρου πρωθυπουργού, Viktor Orban, με τις οποίες συμφωνούν κορυφαία μέλη της, ανάφερε με σημερινή (12/9/2018) του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μπορεί, σήμερα, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να στοιχήθηκε με την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναφορικά με την ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, η στάση της, όμως, θα ήταν πιο πειστική αν συνοδευόταν και από μια έμπρακτη καταδίκη θέσεων του Viktor Orban με τις οποίες συμφωνούν κορυφαία μέλη της ΝΔ, όπως αυτές για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ουγγαρία.
Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, θα περίμενε από τη ΝΔ «όχι μόνο να ψηφίζει κατά του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, ο οποίος παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος Δικαίου στη χώρα του, αλλά και να καταδικάζει δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της, που ζητούν “θεσμική προστασία” για να μην ξαναβγεί αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, δεν θέλουν “να χαρίσουν τον δικτάτορα Μεταξά στη Χρυσή Αυγή”, αλληλογραφούσαν με τον δικτάτορα Παττακό, δεν θέλουν κοινωνιολογία στα σχολεία “για να μη γίνουν αριστερά τα παιδιά”, ομνύουν στο ασφαλιστικό Πινοσέτ».
«Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι ζητάμε πολλά από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, άλλωστε, αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως κι ο κ. Orban», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης