Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραγκούνης: Η κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήταν να δώσει το έδωσε – Μας έχει κληρονομήσει τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα

Καραγκούνης: Η κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήταν να δώσει το έδωσε – Μας έχει κληρονομήσει τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα
Προμετωπίδα της πολιτικής της ΝΔ είναι η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήταν να δώσει το έδωσε διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, υπογραμμίζοντας πως προμετωπίδα της πολιτικής της ΝΔ είναι η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.
«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην (83η) Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ούτε στόχευση έχουν, ούτε μπορούμε αυτή τη στιγμή να αντιληφθούμε σε τι έχει δεσμευτεί.
Αυτή η κυβέρνηση ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, μας έχει κληρονομήσει τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 3,5% μέχρι το 2022 και βεβαίως μετά μέχρι το 2060 επίσης πολύ μεγάλα πλεονάσματα.
Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε.
Θα τα ανατρέψουμε γιατί εμείς ακολουθούμε μια άλλη πολιτική», είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο τι θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο κ.Μητσοτάκης.
«Πρόκειται για ένα «πακέτο» μειώσεων (μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και μείωση εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ από το 22% στο 9% και μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις), το οποίο βασίζεται σε μια άλλη οικονομική λογική και φιλοσοφία.
Θα ακολουθήσουμε το επιτυχημένο παράδειγμα που ακολούθησαν και άλλες χώρες που μπήκαν μετά από εμάς στο μνημόνιο και βγήκαν νωρίτερα από εμάς βεβαίως εναρμονισμένα στα δικά μας δεδομένα,
θα δώσουμε ένταση στην ιδιωτική οικονομία, ένταση στο να φέρουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, αυτό που απασχολεί τον κόσμο και τα νέα παιδιά» υπογράμμισε ο κ.Καραγκούνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης