Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Περιμένουμε από τον Μητσοτάκη να μας ξεκαθαρίσει στη ΔΕΘ τι λέει η ΝΔ

Σκουρλέτης: Περιμένουμε από τον Μητσοτάκη να μας ξεκαθαρίσει στη ΔΕΘ τι λέει η ΝΔ
Η θετική πορεία της οικονομίας ήταν αυτή που επέτρεψε στην κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ισορροπημένο και συνεκτικό πρόγραμμα χωρίς υπερβολές είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι περιμένουμε από τον Κ. Μητσοτάκη με την ομιλία του στη ΔΕΘ να ξεκαθαρίσει τι λέει και τι θέλει η ΝΔ όσον αφορά την οικονομία και την επόμενη ημέρα της Ελλάδας διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος αναφερόμενος στα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, είπε ότι «αποτελούν την λογική κατάληξη μιας πορείας πραγμάτων στον τομέα της οικονομίας, δεν πρόκειται για έναν κεραυνό εν αιθρία».
«Ήταν η θετική πορεία της οικονομίας που επέτρεψε στην κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι ισορροπημένο, συνεκτικό, δεν έχει υπερβολές δεν βάζει σε κίνδυνο αυτά που έχουν ως μακροοικονομικά μεγέθη σταθεροποιηθεί, αλλά έχει ένα δικαιότερο και ποιο κοινωνικό πρόσημο.
Πρέπει να μάθουμε να σχεδιάζουμε την οικονομική πολιτική όχι με ορίζοντα ένα έτος, αλλά να έχει ένα μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον σχέδιο και γι’ αυτό το πακέτο μέτρων απλώνεται έως το 2022» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε λόγο για αλλοπρόσαλλη και αντιφατική  κριτική από τη ΝΔ.
«Από τη μια προετοίμαζε το έδαφος και κατήγγελλε παροχολογίες και από την άλλη την ίδια στιγμή ξανακαταγγέλλει την κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα λιτότητας.
Δεν πάνε όμως και τα δύο μαζί, γι’ αυτό θα περιμένουμε να ακούσουμε τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ να ξεκαθαρίσει τι λέει και ελπίζω η αντιπαράθεση να είναι στο προγραμματικό πεδίο και όχι σε μια στείρα σκανδαλολογία και κίτρινα θέματα.
Να μιλήσουμε για αυτά που απασχολούν τους πολίτες» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ  ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «έχουμε μια στροφή στον τρόπο που σχεδιάζεται η οικονομική πολιτική λόγω της λήξης του προγράμματος».
«Πάμε σε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, όπου η επίτευξη των στόχων θα γίνεται εξ αρχής, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις στο τέλος κάθε χρονιάς …
Αυτό ουσιαστικά εξήγγειλε ο πρωθυπουργούς με αριθμούς» είπε ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα ανακάμπτει και όντας μέλος ενός παγκοσμοποιημένου συστήματος είναι προφανές ότι αυτή η ανάκαμψη δημιουργεί την αίσθηση ότι η Ελλάδα προσφέρεται για επενδύσεις. Πέρυσι ακούσαμε τα ίδια από την Κίνα και πρόπερσι από τη Ρωσία. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, να ισχυροποιήσει την οικονομία και να ενισχύσει τη θέση της χώρας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη»
Ως προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και το γεγονός ότι πρώτη φορά ο πρωθυπουργός το αφήνει ανοιχτό, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή, τα γεγονότα είναι αυτά που καθορίζουν τελικά και το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης