Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος (υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης): Είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Πετρόπουλος (υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης): Είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
Μέλημα μας να ξαναχτίσουμε τα ερείπια των προηγούμενων ετών είπε ο κ.Πετρόπουλος
Την θέση ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να ξανακτίσει τα ερείπια των προηγούμενων ετών διατύπωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλος επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
«Ο πρωθυπουργός σήμερα θα επιβεβαιώσει αυτά που λέγαμε από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας.
Λέγαμε ότι θα χτίσουμε ένα στέρεο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θεμελιωμένο σε κανόνες που εξασφαλίζουν την μακρόχρονη βιωσιμότητά του, θα πετύχουμε καλή λειτουργία των οικονομικών.
Πετύχαμε ακόμα καλύτερη και από αυτή που εμείς προσδοκούσαμε, είναι ακόμα καλύτερη και τα περιθώρια είναι αρκετά και τέτοια που θα μπορούμε πραγματικά να πάμε και στο τρίτο στάδιο τόσο σύντομα.
Μέσα σε 3, 5 χρόνια και 1,5 έτος λειτουργίας του ΕΦΚΑ, πριν καλά καλά τελειώσει η διαδικασία της ολοκλήρωσης της λειτουργίας του, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μείωση εισφορών εκεί που είναι υψηλές και το είχαμε πει από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, αλλά και σε μέτρα για τις συντάξεις» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Πετρόπουλος.
Ερωτηθείς για τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «είναι βελτιώσεις και ενισχύσεις, είναι αυτό που κάποιος μπορεί να λέει ελάφρυνση».
«Εγώ στην ελάφρυνση στον ελεύθερο επαγγελματία βλέπω την οικονομική ενίσχυση και του ιδίου και της ικανότητάς του να παράγει και να αποδώσει ακόμη περισσότερες ωφέλειες.
Στην απασχόληση η οποία πραγματικά όπως ξέρετε η ΕΛΣΤΑΤ μίλησε για 19.1% χθες, έχουμε λοιπόν θετικά αποτελέσματα.
Και στην απασχόληση θα επιταχυνθούν αυτά τα καλά αποτελέσματα και με τα προγράμματα απασχόλησης που έχουν σχεδιαστεί από τον Νάσο Ηλιόπουλο και με έμφαση κυρίως στους νέους που έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα οι οποίοι θα έχουν τα πρωτεία σε αυτά τα μέτρα ενίσχυσης με ικανοποιητικές και αξιοσέβαστες αποδοχές, επιστήμονες με κατάρτιση με συγκρότηση που θα γυρίσουν πίσω διότι αυτό είναι το μέλημα αυτής της κυβέρνησης να ξαναχτίσουμε τη χώρα μέσα από τα ερείπια τα οποία δημιουργήθηκαν στα προηγούμενα χρόνια» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης