Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγκούσης: Υπάρχει ειλημμένη απόφαση στο Κίνημα Αλλαγής για συνεργασία με τη ΝΔ

Ραγκούσης: Υπάρχει ειλημμένη απόφαση στο Κίνημα Αλλαγής για συνεργασία με τη ΝΔ
Θετικό για την χώρα ότι τελείωσε με το μνημόνιο, θετική η συμφωνία των Πρεσπών είπε ο κ.Ραγκούσης
Υπάρχει ειλημμένη απόφαση στο Κίνημα Αλλαγής για συνεργασία με τη ΝΔ υποστήριξε ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ήταν δική του η απόφαση να μην είναι στο Κίνημα Αλλαγής αλλά της κας.Γεννηματά.
«Εάν η σημερινή ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν είχε πει όχι στην απλή αναλογική, στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν είχε χαρακτηρίσει το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία καθώς και εάν δεν είχε ταυτιστεί πλήρως με την εκλογική στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, ζητώντας εκλογές εδώ και τώρα για να βγει ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης το συντομότερο δυνατό Πρωθυπουργός σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εγώ δεν θα είχα επανατοποθετηθεί, ούτε θα είχα εκφράσει κριτική.
Εγώ θεωρώ θετικό για τη χώρα ότι επήλθε αυτή η συμφωνία στις Πρέσπες, θεωρώ πολύ θετικό για την χώρα ότι τελείωσε το μνημόνιο χωρίς άλλες καθυστερήσεις δήθεν διαπραγματεύσεων και η χώρα πέτυχε μία νέα ρύθμιση του δημόσιου χρέους...
Η δική μου η θέση είναι ιστορικά συνδεδεμένη με μεγάλες αποφάσεις που λήφθηκαν αναγκαστικά το 2009-2010 για να μείνει η χώρα στο ευρώ.
Εγώ δεν μπορώ την ώρα που η χώρα βγαίνει στο μεταμνημονιακό ξέφωτο, βγαίνει με όρους υγιείς πλεονασματικούς, την ώρα που η χώρα επιτυγχάνει τη συμφωνία των Πρεσπών, να κάνω ότι δεν τα βλέπω» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ραγκούσης.
Ερωτηθείς αν είναι ειλημμένη η απόφαση στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής για συνεργασία με τη ΝΔ ο κ. Ραγκούσης απάντησε θετικά.
«Εγώ πιστεύω ότι αυτό αποδεικνύεται, δεν το ισχυρίζομαι.
Αποδεικνύεται από αυτά τα «όχι» και τα «ναι» τα οποία έχει ήδη δώσει η κα. Γεννηματά.
Υπάρχει ειλημμένη απόφαση.
Ο βασικός λόγος που δεν θέλουν να παραδεχτούν κατά τη γνώμη μου ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και που επιμένουν στην ψευδή άποψη ότι δεν έχουμε περάσει στη μεταμνημονιακή εποχή είναι γιατί κατά βάθος θέλουν βάσει αυτού να στηρίξουν τις μνημονιακές πολιτικές συμμαχίες και μετά στην επόμενη Βουλή.
Ήδη συνεργάζονται με τον κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο κ.Ραγκούσης, ο οποίος υπογράμμισε πως η εξέλιξη του χώρου της Κεντροαριστεράς περνά «και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ».
«Γιατί βλέπω την κίνηση που κάνει η εκλογική βάση, οι προοδευτικοί πολίτες.
Η επιλογή, οι προοδευτικοί πολίτες να είναι συσπειρωμένοι γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι το 2009 ήταν δικοί μας ψηφοφόροι, δεν είναι δική μου επιλογή, ούτε εγώ τους έστειλα εκεί...
Εγώ είμαι μπλεγμένος στην υπόθεση που λέγεται προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία ενωμένη μεγάλη προοδευτική παράταξη, είμαι ήδη μπλεγμένος το έχω πει δημόσια, δεν κρύβω τίποτα» είπε ο κ.Ραγκούσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης