Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκευόπουλος: Η νομοθεσία θα πρέπει να είναι υπό επανεξέταση - Η αποφυλάκιση ήταν ευκολότερη παλιότερα

Παρασκευόπουλος: Η νομοθεσία θα πρέπει να είναι υπό επανεξέταση - Η αποφυλάκιση ήταν ευκολότερη παλιότερα
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, απάντησε στην έντονη κριτική για τον νόμο του
Στην έντονη κριτική που έχει δεχθεί για τον νόμο του, με αφορμή και την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου (είχε καταδικαστεί για την υπόθεση της Energa), απάντησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, παραδεχόμενος ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές.
Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις αδειοδοτήσεις των κρατουμένων βαρυποινιτών και στις περιπτώσεις όπως της Energa ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε μεταξύ άλλων ότι «η νομοθεσία πάντοτε θα πρέπει να είναι υπό επανεξέταση.
Δεν αποκλείεται η εφαρμογή στο μέλλον να δείξει κάποιες δυσλειτουργίες».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ως προς τη νομοθεσία αυτό το οποίο ισχύει είναι ότι από το 1950 μεν έχουμε νομοθεσίες για απολύσεις, αλλά από το 1993 έχουμε μία ειδική νομοθεσία στον ποινικό κώδικα που προβλέπει άμεσες απολύσεις για όποιους έχουν κάποιες σοβαρές παθήσεις, όπου η κράτηση τους δεν είναι και η καλύτερη συνθήκη για την περίθαλψη.
Αυτή η νομοθεσία από το 1993 και μετά εμπλουτίστηκε και προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες σε αυτήν.
Ο κ. Παρασκευόπουλος συνέχισε λέγοντας «προηγουμένως, η αποφυλάκιση ήταν ευκολότερη γιατί αρκούσε μία ιδιωτική γνωμάτευση, τώρα έχουμε να κάνουμε με μία επιτροπή, η οποία έχει μέλη εναλλασσόμενα και όπου ο κρατούμενος δεν γνωρίζει από καιρό ποιοι θα είναι στη σύνθεση αυτής της επιτροπής.
Επομένως, έγινε πιο αυστηρός στο σημείο αυτό ο νέος νόμος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης