Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρθρο-παρέμβαση Johnson (πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ) για την ελληνική κρίση – Η χώρα «δεν είχε κότσια»

Άρθρο-παρέμβαση Johnson (πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ) για την ελληνική κρίση – Η χώρα «δεν είχε κότσια»
Οι Έλληνες δεν είχαν τα κότσια να πουν στους αξιωματούχους της EE να πάνε στα τσακίδια, σχολιάζει ο πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ
«Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι δεν είχαν τα κότσια να πουν στους αξιωματούχους της Ε.Ε. να πάνε στα τσακίδια», σχολιάζει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Telegraph» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson.
«Η απάντηση είναι ξεκάθαρη.
Είναι γραμμένη σε γκράφιτι σε όλη τη χώρα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Συντηρητικός πολιτικός, παρομοιάζοντας, μάλιστα, την ελληνική κρίση με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το Brexit.
Ο επικεφαλής της καμπάνιας για την έξοδο του νησιού από την Ε.Ε., υπογράμμισε πως «μπορεί βλέποντας τις πολύβουες μαρίνες και τα γεμάτα εστιατόρια, να έχεις πειστεί ότι η κρίση του ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της.
Ότι ο καλός κύριος βρήκε τη λύση, το ευρώ πλέον είναι υγιές, και οι χώρες της Μεσογείου είναι στον δρόμο της ανάκαμψης.
Και τότε ίσως αναρωτηθείς αν έχουν δίκιο όταν λένε ότι ότι η προσωρινή ανάκαμψη του ευρώ αποδεικνύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ποντάρει στο να μείνει πιστό στις Βρυξέλλες, κάνοντας ακριβώς ό,τι μας πει η Ε.Ε., ακόμη κι όταν δεν θα έχουμε επιρροή στις όποιες αποφάσεις.
Αν αυτό το συμπέρασμα σου μετά από μία εβδομάδα στο ήλιο, τότε ήπιες πολλή ρετσίνα.
Η κρίση του ευρώ είναι μακριά από το να τελειώσει.
Το ενιαίο νόμισμα παραμένει καταστροφικό και είναι πολύ πιθανό μία μέρα να καταρρεύσει».
Τούτου λεχθέντος, σχολιάζει πως η ελληνική κρίση «αποτελεί μάθημα για την τρέλα κάθε χώρας που επιτρέπει να δέχεται μπούλινγκ από τους διαπραγματευτές της Ε.Ε.»
«Αν οδηγήσεις σε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική πόλη μακριά από τα τουριστικά σημεία, θα δεις σε κάθε κτήριο που έχει μπει λουκέτο και σε κάθε σπασμένο τζάμι την απελπισία και την απόγνωση της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία σε τρία χρόνια, από το 2010 γνώρισε μείωση από 80.000 εργοστάσια, σε 57.000.
Στα γκράφιτι στους τοίχους μπορείς να δεις την οργή μιας χαμένης γενιάς νέων ανθρώπων που ακόμη αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να βρουν δουλειά.
Η ανεργία είναι ακόμη στο 20%, η οικονομία είναι ακόμη 25% χειρότερη από το 2008 και υπάρχει ένα απίστευτο 35% ανθρώπων που ζουν στην απόλυτη ανέχεια».
«Με παράδειγμα την Ελλάδα, αναρωτηθείτε:
Η Ε.Ε. θα δρα προς όφελος δικό μας και της Βρετανίας ή της ίδιας της Ένωσης;
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη.
Είναι γραμμένη σε γκράφιτι σε όλη την Ελλάδα.
Γιατί, λοιπόν, προτείνουμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στον παντοτινό μαλ*** των Βρυξελλών;», καταλήγει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης