Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Οι όποιοι σχεδιασμοί για πρόωρες εκλογές το 2018 κάηκαν στο Μάτι – Αδύναμος ο πρωθυπουργός

Γεωργιάδης (ΝΔ): Οι όποιοι σχεδιασμοί για πρόωρες εκλογές το 2018 κάηκαν στο Μάτι – Αδύναμος ο πρωθυπουργός
Ο Α. Τσίπρας «ενώ θέλει να δείχνει ισχυρός, στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ αδύναμος πρωθυπουργός», σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη
«Οι  όποιοι σχεδιασμοί για πρόωρες εκλογές το 2018 κάηκαν στο Μάτι», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Kontra News, υπογραμμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής των εκλογών κι ο Αλέξης Τσίπρας ο μεγάλος ηττημένος.
Κάνοντας αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα τονίζει ότι «ενώ θέλει να δείχνει ισχυρός, στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ αδύναμος πρωθυπουργός» και μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερεί τον ανασχηματισμό υποχωρώντας στις αντιδράσεις των υπό μετακίνηση υπουργών.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο Α. Τσίπρας δεν έχει κανέναν άλλο δρόμο παρά να προσπαθήσει να πετύχει τη μη περικοπή των συντάξεων στις αρχές του χρόνου και να έχει ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές του 2019, ενώ  «το αν θα γίνουν παράλληλα και οι εθνικές εκλογές είναι κάτι θεωρητικό».
Σχολιάζοντας την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Ιθάκη, αφού σημειώνει ότι ήταν «διχαστικός και τοξικός», υποστηρίζει ότι  «όταν ο πρωθυπουργός επιλέγει να υβρίζει και να στοχοποιεί όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως π.χ. τον κ. Λουκά Παπαδήμο, η συζήτηση περί στροφής Τσίπρα στη Δημοκρατία ή σε οτιδήποτε άλλο είναι σχεδόν αστεία».
Περαιτέρω, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι και μετά την έξοδο από το μνημόνιο ισχύουν τα αναγκαστικά μέτρα, αναφέρει πως παραμένει ο νόμος Τσίπρα - Καμμένου πως μέχρι το τέλος του 2022 όλες οι αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών  θα πρέπει να έχουν την έγκριση της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ  και σημειώνει πως ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές με τρόπο που να τον θεωρούμε βιώσιμο.
Κατά τον ίδιο, «το μνημόνιο ήταν μια δανειακή σύμβαση που μας πρόσφερε φθηνά χρήματα και μια σειρά αναγκαστικών νομοθετικών μέτρων και περικοπών, ισχύουν «τα αναγκαστικά μέτρα του μνημονίου», ενώ επιπροσθέτως, «έχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.
Τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας σήμερα είναι λίγο χαμηλότερα απ' ότι την ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο.
Ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές με τρόπο που να τον θεωρούμε βιώσιμο».
Ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου για την εικόνα της αγοράς έχουν πέσει έξω  και «το λεγόμενο μαξιλάρι  είναι ένα ποσό το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Υπάρχει μόνο ως σκιάχτρο».
Τέλος, αναφέρει ότι δεν δικαιώνει την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, αφού οι αρμόδιοι -όπως κ. Κουβέλης- δεν γνώριζαν και συμπληρώνει ότι θα ήταν τραγική οπισθοχώρηση εάν έχει υπάρξει κάποιου είδους αντάλλαγμα σε σχέση με την εκλογή των μουφτήδων στη Ξάνθη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης