Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Πολιτικές σαπουνόφουσκες όσα λέει η κυβέρνηση για συλλογικές διαπραγματεύσεις και αυξήσεις στους μισθούς

Χατζηδάκης: Πολιτικές σαπουνόφουσκες όσα λέει η κυβέρνηση για συλλογικές διαπραγματεύσεις και αυξήσεις στους μισθούς
Πρέπει να είναι συνολική η προσπάθεια για να έχουμε καλύτερες ημέρες υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Πολιτικές σαπουνόφουσκες χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης τα όσα λέει η κυβέρνηση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των αυξήσεων στους μισθούς, τονίζοντας πάντως ότι για να έρθουν καλύτερες ημέρες απαιτείται η προσπάθεια να είναι συνολική.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104, 9 Fm ο κ.Χατζηδάκης ανέφερε ότι η ΝΔ  συνεργάστηκε με τον παραδοσιακό της αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ και στήριξε την εθνική προσπάθεια και επί ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο ενώ χαρακτήρισε «πολωτικό» και «διχαστικό» το διάγγελμα του πρωθυπουργού
«Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δείξει πάρα πολύ αρνητικά δείγματα γραφής σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.
Έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα ψέματα και τη δημαγωγία.
Έχει πει πράγματα απίστευτα, τα οποία δεν μπόρεσε να εκπληρώσει και τώρα περιμένει από τον λαό να γίνει Λωτοφάγος και να τα ξεχάσει» υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως «τα τελευταία τρία χρόνια το μέσο νοικοκυριό έχασε 8.220 ευρώ σε σχέση με αυτά που θα είχε, αν τα πράγματα εξελίσσονταν με βάση τις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών το 2014».
«Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι, οι συντάξεις κόπηκαν ή προγραμματίστηκε να κοπούν 22 φορές, η γενιά των 360 ευρώ είναι πραγματικότητα και την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός σ' αυτό το σκηνικό παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει, συνεχίζει να έχει ένα εισαγγελικό ύφος, συνεχίζει με έναν κυνισμό και με μια πολωτική διάθεση.
Στο πλαίσιο αυτό η κριτική απέναντι στον πρωθυπουργό φυσικά είναι έντονη και δεν γίνεται μόνο από τη ΝΔ, γίνεται από τους ίδιους τους πρώην οπαδούς του, που σε μεγάλο βαθμό έχουν εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς γιατί αισθάνονται απογοητευμένοι και προδομένοι» είπε ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι φύγαμε από το τρίτο μνημόνιο και μπήκαμε στο τέταρτο.
«Αν η Ελλάδα δεν έχει ορθοποδήσει μετά από δέκα χρόνια κρίσης, δεν έχει ορθοποδήσει και διότι δεν υπήρξε το κλίμα συνεννόησης που υπήρξε σε άλλες χώρες και είχαμε τις εκρήξεις και τις επιθέσεις με τους γερμανοτσολιάδες, και τους προδότες και όλα τα υπόλοιπα, αλλά και γιατί φούντωσε ένα κλίμα λαϊκισμού, το οποίο οδήγησε ορισμένους να πιστέψουν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια κατάληψη στην Ευρώπη για να περάσει το δικό μας.
Εμείς από την πλευρά της ΝΔ, νομίζω ότι τα μαθήματά μας τα έχουμε πάρει και δεν προτιθέμεθα να συνεχίσουμε την παράδοση που είχαν ορισμένα κόμματα για πολλές δεκαετίες στην αντιπολίτευση να μοιράζουν υποσχέσεις, χωρίς οι υποσχέσεις αυτές να έχουν κάποιο αντίκρισμα στη συνέχεια.
Η Ελλάδα πρέπει να στείλει διεθνώς το μήνυμα ότι αλλάζει πορεία και ότι γίνεται μια κανονική, ευρωπαϊκή χώρα» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης