Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Ο Μητσοτάκης να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία

Βορίδης: Ο Μητσοτάκης να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία
Όλες οι κυβερνήσεις ευθύνονται για την χρεοκοπία αλλά περισσότερο η ηγεμονία της ιδέας της αριστεράς ότι δεν πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία είπε ο κ.Βορίδης
Την ανάγκη να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς στις επόμενες εκλογές προκειμένου να μην ξαναβρεθεί με οποιαδήποτε μορφή της στην εξουσία επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης, ο οποίος κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς «για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Βορίδης εξέφρασε την εκτίμηση του πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία όσο πιο πολύ μπορεί.
«Η κυβέρνηση θα πάει όσο μακρύτερα μπορεί να πάει.
Τους βαραίνει η εκατόμβη στο Μάτι που συνδέεται με εγκληματικές παραλείψεις.
Υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και παραιτήσεις που σηματοδοτούν παραδοχή της ανεπάρκειας.
Όμως μπροστά υπάρχει το Σκοπιανό, υπάρχει και η περικοπή συντάξεων.
Όλα αυτά δημιουργούν σκέψεις για επιτάχυνση των εκλογών.
Το σημαντικότερο είναι ότι δεν μπορούν να επιδείξουν σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης» υποστήριξε ο κ.Βορίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι σταματά η χρηματοδότηση δεν σηματοδοτεί και το τέλος των μνημονίων.
«Η διαίρεση μεταξύ μνημονιακών/αντιμνημονιακών μας έρχεται από το παρελθόν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες οι κυβερνήσεις ευθύνονται για τη χρεοκοπία αλλά περισσότερο απ’ όλα η ηγεμονία της ιδέας της αριστεράς ότι δεν πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία.
Είναι κάτι βαθύτερο.
Ένα ιδεολογικό υπόστρωμα και αίτημα με μεγάλη δύναμη, πέρα και πάνω από τα εκλογικό ποσοστό που είχε η Αριστερά.
Όποιος έβγαινε και έλεγε ότι δεν γίνεται συνεχώς να δίνουμε αυξήσεις και να κάνουμε επεκτατική πολιτική καταψηφιζόταν γιατί υπήρχαν ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία που υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να τηρούνται κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Η ΝΔ έχει την ευθύνη ότι υποχώρησε σε τέτοιες αντιλήψεις» τόνισε ο κ.Βορίδης, ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για μείωση της φορολογίας.
«Η δυνατότητα μείωσης της φορολογίας πηγάζει από την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Είναι προϋπόθεση μεγέθυνσης της οικονομίας.
Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις.
Να νομοθετήσει η κυβέρνηση την άρση του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων.
Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει ένας δρόμος ελεύθερης οικονομίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Η Αριστερά θέλει να ανατρέψει τη λειτουργία της ελεύθερης οικονομίας.
Αν αυτό δεν γίνει μέσα στην ίδια την κοινωνία, αν ο πολίτης δεν καταλάβει ότι αυτές οι ιδέες είναι εσφαλμένες, δεν θα έχουμε στρατηγική ήττα της Αριστεράς.
Το πρόβλημα βρίσκεται στις ίδιες τις ιδέες της Αριστεράς, αυτές είναι λάθος και αποστερούν την κοινωνία από τη δύναμή της» υποστήριξε ο κ.Βορίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης