Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εντολές Μαξίμου με sms σε υπουργούς για το πως θα καλύψουν τις ευθύνες τους μετά την τραγωδία στο Μάτι - Τι απαντά το Μαξίμου

Εντολές Μαξίμου με sms σε υπουργούς για το πως θα καλύψουν τις ευθύνες τους μετά την τραγωδία στο Μάτι - Τι απαντά το Μαξίμου
Οι κατευθυντήριες γραμμές με sms του Μαξίμου σε επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης μετά την τραγωδία στο Μάτι
Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι κατευθύνσεις που έδωσε το Μαξίμου σε επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω sms την 1η Αυγούστου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και  δύο μέρες πριν από την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Τόσκα και την καρατόμηση των δύο αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ένα κείμενο που διακινήθηκε ηλεκτρονικά, μέσω sms, από το Μαξίμου αποκλειστικά για εσωτερική χρήση με ημερομηνία 1η Αυγούστου και φέρνει στο φως τις δημοσιότητας την Κυριακή 12/8 «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», αποκαλύπτει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η πραγματική συζήτηση στο επιτελείο του πρωθυπουργού, η πραγματική ανησυχία και οι προτεραιότητες δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του τις ημέρες που η κοινή γνώμη θρηνούσε τους νεκρούς και αγωνιούσε για τους αγνοούμενους στο Μάτι.
Μάλιστα, πρόκειται για οδηγίες που μοιράστηκαν όταν ήδη το Μαξίμου είχε αποφασίσει να αναστείλει, με εσωτερικές ειδοποιήσεις, την απαγόρευση στα στελέχη του να εμφανίζονται σε συζητήσεις στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα.
Σύμφωνα με το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από το Μαξίμου την 1η Αυγούστου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ΣΥΡΙΖΑ οι κατευθυντήριες γραμμές έπρεπε να είναι οι ακόλουθες:
-Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.
-Όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
-Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.
-Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.
-Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.
-Ολοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.
-Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.
-Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.
-Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.
-Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.
 
Τι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου

«Πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες» χαρακτήρισε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού το δημοσίευμα για τα sms του Μαξίμου με οδηγίες επικοινωνιακής διαχείρισης της τραγωδίας στο Μάτι, σε υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει:
«Ένα πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS, που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου, φιλοξενεί σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Έσπευσε μάλιστα να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για "αποβράσματα" του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια, έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης.
Εκείνο που ξεχνούν, και θα τους το θυμίσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, είναι ότι τέτοια άθλια μέσα, το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η αθλιότητα όσων τα χρησιμοποιούν».

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης