Τελευταία Νέα
Πολιτική

Guardian: Αντιδράσεις για τη μεταφορά Κουφοντίνα σε «πολυτελή ανοικτή φυλακή»

Guardian: Αντιδράσεις για τη μεταφορά Κουφοντίνα σε «πολυτελή ανοικτή φυλακή»
Στις έντονες αντιδράσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κυβέρνηση, μετά τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις υψηλής ασφαλείας φυλακές του Κορυδαλλού σε μια «πολυτελή ανοιχτή φυλακή» αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Κάνει λόγο μάλιστα για δημόσια καταδίκη από την Ουάσινγκτον και την Άγκυρα για τη μετακίνηση του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» από «τις φυλακές φρούριο του Κορυδαλλού, σε μια αγροτική φυλακή στην κεντρική Ελλάδα όπου στις εργασίες περιλαμβάνεται το μάζεμα φρούτων και ο καθαρισμός της υπαίθρου».
Με δήλωσή της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Heather Nauert, κατέκρινε την απόφαση των ελληνικών αρχών να μεταφέρουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter:
«Αντιλαμβανόμαστε πως ο Έλληνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε σε μια αγροτική φυλακή με χαλαρότερους περιορισμούς.
Δολοφόνησε 11 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών.
Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να ακολουθήσει τα χνάρια του. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άδειες και οποιαδήποτε ελάφρυνση της ποινής του», έγραψε χαρακτηριστικά.
Τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου καταδίκασε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια», η οποία δείχνει έλλειψη σεβασμού στη μνήμη των Τούρκων διπλωματών που δολοφονήθηκαν από την «17 Νοέμβρη».
«Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία ενισχύει τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα» πρόσθεσε το τουρκικό υπουργείο, αφήνοντας αιχμές και για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.
«Καλούμε την Ελλάδα να αποφύγει τις ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόσθετο έλλειμμα στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας» κατέληξε το τουρκικό υπουργείο.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης