Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: H εθνική συνεννόηση είναι ακόμη μια καραμέλα, μια σκόπιμη επινόηση για τη διάχυση ευθυνών

Βορίδης: H εθνική συνεννόηση είναι ακόμη μια καραμέλα, μια σκόπιμη επινόηση για τη διάχυση ευθυνών
«H τραγική καταστροφή οφείλεται στις εγκληματικές παραλήψεις που έγιναν σε όλα τα επίπεδα διαχειρίσεώς της», τονίζει ο Μ. Βορίδης
«Η εθνική συνεννόηση είναι ακόμη μια καραμέλα, στάχτη στα μάτια του λαού μας, μια σκόπιμη επινόηση για τη διάχυση ευθυνών», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «'Εθνος της Κυριακής» ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μ. Βορίδης.
Όπως αναφέρει «η τραγική καταστροφή οφείλεται στις εγκληματικές παραλήψεις που έγιναν σε όλα τα επίπεδα διαχειρίσεώς της, στο ότι δεν κατασβέστηκε έγκαιρα, στο ότι τα οχήματα και τα αεροσκάφη επιχείρησαν περιορισμένα και καθυστερημένα, στο ότι εκτιμήθηκαν εσφαλμένα η ταχύτητα και η κατεύθυνση εξάπλωσής της, στο ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, στο ότι δεν διατάχθηκε ποτέ η εκκένωση των οικισμών, στο ότι άργησαν να προσεγγίσουν τα σωστικά σκάφη».
Ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα αποδοθούν, ενώ «όσοι παρέλειψαν να διατάξουν την εκκένωση της περιοχής φταίνε και θα τιμωρηθούν».
Κληθείς να απαντήσει στο εάν η τραγωδία στην Ανατολική Αττική φέρνει εγγύτερα τις εκλογές ο κ. Βορίδης αναφέρει «δεν θέλω να συνδέσω οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη με αυτήν τη φοβερή καταστροφή. Το θεωρώ ανήθικο» και εύχεται «οι επικίνδυνοι και θρασείς αριστεροί τυχοδιώκτες να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Για να σταματήσει η καταστροφή της πατρίδας και του ελληνικού λαού».
Τέλος, αναφορικά με της συμφωνία με την π.Γ.Δ.Μ. για το Μακεδονικό σημειώνει ότι «αν η κυβέρνηση φέρει τη συμφωνία προς κύρωση στη βουλή, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταψηφιστεί», συμπληρώνοντας πως «αν έχουμε γίνει εμείς κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης