Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραίτηση Τόσκα με καθυστέρηση μετά την εκατόμβη νεκρών στην Αν. Αττική - Δεκτή από τον Τσίπρα - Στον Σκουρλέτη οι αρμοδιότητες

Παραίτηση Τόσκα με καθυστέρηση μετά την εκατόμβη νεκρών στην Αν. Αττική - Δεκτή από τον Τσίπρα - Στον Σκουρλέτη οι αρμοδιότητες
Ευχαριστίες από τον Αλ. Τσίπρα στον Ν. Τόσκα για το μέχρι σήμερα έργο του - Σφοδρή επίθεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την καθυστερημένη παραίτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη
(upd5) Τους πάντες αιφνιδίασε τόσο ο Νίκος Τόσκας όσο και το Μαξίμου με την ανακοίνωση της παραίτησης του μέχρι χθες αναπληρωτή υπουργού για την Προστασία του Πολίτη.
Τις αρμοδιότητες του κ. Τόσκα θα αναλάβει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Όλα δείχνουν ότι ο κ. Τόσκας, μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, βρίσκονταν στον θώκο του υπό προθεσμία, με δεδομένο ότι ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα αλλά τότε δεν είχε γίνει δεκτή.
Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι μετά την απώλεια τόσων ζωών δεν έχει πλέον τη δύναμη να συνεχίσει ως αναπληρωτής υπυργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ ευχαριστεί όλους όσους τον στήριξαν «ακόμη και στα δύσκολα».
Με ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Τόσκα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου «ο Πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα.
Ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.
Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη».
Η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του παραιτηθέντος Νίκου Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη πραγματοποιείται στις 11 αύριο το πρωί (4/8) στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τσίπρας: Η γενναιότητα Τόσκα μετρήθηκε και την ώρα του απολογισμού

Με θερμά λόγια ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού.
Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.



Τόσκας: Οι απώλειες τόσων ζωών ξεπερνά τη βούλησή μου να συνεχίσω

Ο  Νίκος Τόσκας σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει: «Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.
Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή.
Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.
Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.
Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα».

Νέα Δημοκρατία: Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη

Πολύ αργά καταφθάνει η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι την ευθύνη της τραγωδίας φέρει το σύνολο της κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται ότι «οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας, ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, 11 ημέρες μετά την τραγωδία.
Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

Απάντηση Μαξίμου: Η μικροψυχία έχει ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης

Απάντηση στο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για την παραίτηση του μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, επιτιθέμενο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «δεν μας ξαφνιάζει η αντίδραση της ΝΔ στην παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο.
Αυτό όμως που αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους, είναι ότι η μικροψυχία έχει όντως ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».


ΚΙΝΑΛ: Καθυστερημένη αποπομπή που δεν ξεγελά κανέναν

Για καθυστερημένη αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού για την πύρινη τραγωδία, που έπληξε την Αττική.
«Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας.
Η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται, όμως, να ξεγελάσει κανένα.
Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και παραιτηθείτε.
Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Χρηστίδης.

Μιχαλολιάκος για παραίτηση Τόσκα: Την ώρα που ακόμα μετράμε νεκρούς ο Τσίπρας του έδωσε συγχαρητήρια   

«Εξαιρετικά βραδυφλεγής η ευθιξία των υπουργών του Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει σε δήλωσή του ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
Όπως τονίζει ο κ. Μιχαλολιάκος «μετά από 11 ολόκληρες ημέρες παραιτήθηκε ο υπουργός Τόσκας χωρίς να αναλαμβάνει την οποιαδήποτε ευθύνη για την τραγωδία, αλλά αντίθετα κομπάζει.
Όπως και ο πρωθυπουργός από την πλευρά του την ώρα που ακόμα μετράμε νεκρούς, του έδωσε συγχαρητήρια για το έργο του...
Συγχαρητήρια από τον Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Τόσκα και συλλυπητήρια και στους δυο από τον Ελληνικό Λαό!»

Στ. Θεοδωράκης για παραίτηση Τόσκα: Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά ο Έλληνες

Ιδιαίερα σκληρή είναι η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, καθώς μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι επί υπουργείας του οι Έλληνες «πλήρωσαν ακριβά» την πολιτική που ακολούθησε.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Θεοδωράκης «Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε.
Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες.
Απο τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι».

ΚΚΕ για παραίτηση Τόσκα: Οι αλλαγές προσώπων δεν επιλύουν τα προβλήματα

Με την αλλαγή απλά του προσώπου στον θώκο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να υπάρξει λύση των χρόνιων προβλημάτων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Όπως υπογραμμίζει «η παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησης, που “τα έκανε όλα καλά”, στόχο έχει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού, αλλά και να κρύψει τις πραγματικές αίτιες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική.
Με αλλαγές προσώπων δεν επιλύονται τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης».

Αυγενάκης: Ξηλώνεται το πουλόβερ της πολιτικής ηγεσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Για ξήλωμα του πουλόβερ της πολιτικής ηγεσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει λόγο ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.
«Απ'ότι φαίνεται τελικά δεν τα έκανε όλα τόσο τέλεια και ένιωσε την ανάγκη ο κατά τους τύπους Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δηλώσει εκ νέου παραίτηση», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε:
«Αρχίζει έτσι να ξηλώνεται το πουλόβερ της μέχρι πρότινος αλάθητης πολιτικής ηγεσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Λαφαζάνης: Η παραίτηση Τόσκα δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως ασπίδα προστασίας του Τσίπρα

«Αναπόφευκτη» αλλά «καθυστερημένη», που «δεν είναι καθόλου αρκετή για να κατασιγάσει την γενική κατακραυγή και να καλύψει τις συνολικές κυβερνητικές πολιτικές και ποινικές ευθύνες» χαρακτηρίζει ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.
«Κυρίως, η παραίτηση του Ν. Τόσκα δεν μπορεί, με κανέναν τρόπο, να χρησιμεύσει ως ασπίδα προστασίας του Αλέξη Τσίπρα, κατ΄ εξοχήν υπεύθυνου για την αποδιοργάνωση, την διάλυση και την μνημονιακή υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση συνολικά της αντιπυρικής προστασίας», προσθέτει σε γραπτή δήλωσή του ο γραμματέας της ΛΑΕ και τονίζει:
«Η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου έχει τελειώσει οριστικά στην συνείδηση του ελληνικού λαού».
Επιπλέον, επισημαίνει ότι «η απάντηση στη χρεοκοπία του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης, που θα πάρουν απλώς την σκυτάλη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής καταστροφής από τον Τσίπρα» και εκτιμά ότι «ο μήνας Αύγουστος και ιδιαίτερα ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνες και άλλων παραιτήσεων και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων» και πως «το πολιτικό σκηνικό που ήδη αλλάζει θα γνωρίσει τεκτονικές ανατροπές το επόμενο διάστημα».
«Όλο και περισσότερα τμήματα του ελληνικού λαού και της νεολαίας συζητούν, προβληματίζονται και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης της πατρίδας μας», τονίζει καταλήγοντας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

(Πρώτη ενημέρωση, Παρασκευή 3 Αυγούστου, 18:48 μμ)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης