Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την πολιτική ευθύνη για την πύρινη τραγωδία στην Αττική αναλαμβάνει και η Κίνηση Πράττω του Κοτζιά

Την πολιτική ευθύνη για την πύρινη τραγωδία στην Αττική αναλαμβάνει και η Κίνηση Πράττω του Κοτζιά
Η πολιτική γραμματεία της Κίνησης, που συνεδρίασε για τις πυρκαγιές στην Αττική, σημειώνει πως η καταστροφική πυρκαγιά ανέδειξε τα διαχρονικά προβλήματα της κοινωνίας μας
Την πολιτική ευθύνη, που της αναλογεί ως συγκυβερνώσα τάση, αναλαμβάνει η Κίνηση Πράττω του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τη φονική πυρκαγιά (23/7) στην Αττική.
Υπογραμμίζει πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί ως συγκυβερνώσα κίνηση και προσθέτει ότι ο επιμερισμός της πολιτικής ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πρωθυπουργού να το ασκήσει.
Αφού εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την τραγωδία και την αμέριστη συμπαράστασή της στα θύματα, μεταφέρει τις ευχαριστίες της στους απλούς ανθρώπους και τους εθελοντές που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια συνέβαλαν και συμβάλλουν στην υποστήριξη των πληγέντων.
Επίσης η Κίνηση Πράττω, στην οποία συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, εκφράζει την υποστήριξή της προς τους πυροσβέστες, αστυνομικούς και μέλη των ενόπλων δυνάμεων.
Η πολιτική γραμματεία της Κίνησης, που συνεδρίασε για τις πυρκαγιές στην Αττική, σημειώνει πως η καταστροφική πυρκαγιά ανέδειξε τα διαχρονικά προβλήματα της κοινωνίας μας, από τη σκοτεινή μετεμφυλιακή δομή έως σήμερα, με λάθη, παραλείψεις, ωφελιμισμό, με ασυνέχεια του κρατικού μηχανισμού και των θεσμικών οργάνων διαχείρισης του κράτους.
«Οφείλουμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα τονίζει πως «η σημερινή τραγωδία μας επιβάλλει να προχωρήσουμε άμεσα με γενναίες αποφάσεις, σε ριζικές αλλαγές, αποτελεσματικές λύσεις έστω και αν επιφέρουν συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα ενός αραχνιασμένου μηχανισμού, της διαφθοράς, της διαπλοκής και της σιωπηρής συνενοχής» και συμπληρώνεται ότι ζητήματα όπως αυτά της πολεοδομίας, του σχεδιασμού πόλεων, της προστασίας περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και πολιτισμού, των μεταφορών και οικοδομής, τίθενται με επιτακτικότατα στην ημερήσια διάταξη για άμεσες και μεγάλες αλλαγές.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ενημερώνει ότι έχουν ενεργοποιηθεί ήδη όλες οι δυνάμεις της Κίνησης Πράττω, με στόχο τη συμμέτοχη όλης της κοινωνίας και όλων των πολιτών προκείμενου να υλοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης