Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Υπάρχουν ευθύνες δεκαετιών για τα αυθαίρετα – Έχει κάνει λάθη και η ΝΔ

Χατζηδάκης: Υπάρχουν ευθύνες δεκαετιών για τα αυθαίρετα – Έχει κάνει λάθη και η ΝΔ
Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια, υπάρχουν ευθύνες και σε πολλά μέτωπα είπε ο κ.Χατζηδάκης
Στην παραδοχή ότι υπάρχουν ευθύνες δεκαετιών όσον αφορά τα αυθαίρετα στην Ελλάδα και ότι έχει κάνει λάθη και η ΝΔ προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς για τις δηλώσεις Σταθάκη ότι τα αυθαίρετα είχαν αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης δεκαετίας ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «δεν έχω καμία δυσκολία να παραδεχθώ ότι υπάρχουν ευθύνες δεκαετιών απερίφραστα σας το λέω».
Σε ερώτηση μάλιστα για τις ταβέρνες στον Σχινιά που είχαν πρωτόκολλο κατεδάφισης από το 1996 αλλά κατεδαφίστηκαν πριν μερικούς μήνες και όπως είχε καταγγείλει ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, η ΝΔ είχε βγάλει νόμο το 2014 για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων ο κ.Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι η ΝΔ έχει κάνει λάθη.
«Σας είπα όσο πιο ευθέως μπορώ να το πω ότι υπάρχουν ευθύνες, ήταν λάθος.
Από εκεί και πέρα μπορώ να σας πω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά έχει μια ευαισθησία για το θέμα, έχει μιλήσει από το 2008 ως Πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος για αυτό, έχει αρθρογραφήσει με άρθρα που είχαν και έναν εσωκομματικό αντίκτυπο τότε.
Όσο αλήθεια είναι αυτό, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει μια υποκριτική στάση στο ζήτημα.
Είναι ξεκάθαρο αποκαλύφθηκαν σήμερα δύο έγγραφα ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον δύο φορές αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να σταματήσουν οι προσπάθειες για κατεδάφιση αυθαιρέτων.
Να τα έχουμε όλα αυτά στο μυαλό για να έχουμε τη συνολική εικόνα αλλά και για να δούμε ποιος έχει το ρεκόρ υποκρισίας, αν μη τι άλλο.
Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε υποκρισία» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης.
«Ας πούμε ότι η κυβέρνηση έρχεται αύριο και κατεδαφίζει όλα τα αυθαίρετα.
Το 112 θα λειτουργήσει;
Το σύστημα για την ειδοποίηση για τις πυρκαγιές και τις άλλες φυσικές καταστροφές που θεσπίστηκε από το 2014 και αυτή η κυβέρνηση το έχει τέσσερα χρόνια, θα τεθεί σε εφαρμογή;
Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια, εδώ υπάρχουν ευθύνες και υπάρχουν σε πολλά μέτωπα» είπε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης