Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαντορινιός: Το μείζον δεν είναι πότε ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός ή πότε βρήκαμε νεκρούς αλλά ότι είχαμε νεκρούς

Σαντορινιός: Το μείζον δεν είναι πότε ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός ή πότε βρήκαμε νεκρούς αλλά ότι είχαμε νεκρούς
Πρέπει να ψάξουμε γιατί είχαμε αυτούς τους νεκρούς και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει είπε ο κ.Σαντορινιός
Την θέση ότι το μείζον δεν είναι πότε ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι ή πότε βρήκαμε τον πρώτο νεκρό αλλά ότι είχαμε νεκρούς διατύπωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική.
«Ξεκίνησε συζήτηση για ένα θέμα, το οποίο δεν είναι το μείζον σε αυτή την ιστορία, το μείζον δεν είναι το πότε ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, το μείζον δεν είναι το πότε βρήκαμε τον νεκρό, το μείζον είναι ότι είχαμε νεκρούς και είχαμε νεκρούς για μία σειρά από λόγους, τους οποίους πρέπει να τους ψάξουμε, να βρούμε για ποιους λόγους είχαμε αυτούς τους νεκρούς και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει να αποδοθούν.
Δεν μπορεί κανείς να πει πως γίνανε όλα όπως έπρεπε, από τη στιγμή που έχεις επίσημα 85 νεκρούς και έναν αγνοούμενο [...].
Δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα έγιναν σωστά, αλλά πρέπει να αποτιμηθούν όλα, να δούμε τις ευθύνες και να αποδοθούν οι ευθύνες» είπε ο κ. Σαντορινιός, ενώ κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της αντιπολίτευσης να υπάρξουν παραιτήσεις, σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός ο ίδιος έχει αναλάβει ακέραια την πολιτική ευθύνη και αυτή την πολιτική ευθύνη την έχουμε αναλάβει στο σύνολο το υπουργικό συμβούλιο».
«Παραίτηση τη στιγμή που δίνεται η μάχη δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να υπάρχει, διότι μία παραίτηση δημιουργεί ένα κενό εξουσίας και αυτό είναι ακόμη χειρότερο από το να παραμείνεις εκεί και να δώσεις τη μάχη όπως μπορείς» ανέφερε ο κ.Σαντορινιός, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με το σήμα από το Λιμεναρχείο Ραφήνας προς το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα, έκανε αναφορά για νεκρούς νωρίς το απόγευμα (στις 19:08) της Δευτέρας 23/7.
«Το συγκεκριμένο σήμα του Λιμεναρχείου Ραφήνας έχει συνταχθεί 24 ώρες μετά, οπότε όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι υπάρχουν νεκροί και ότι έχουν ανευρεθεί σοροί και στη θάλασσα.
Το σήμα λέει ότι κινητοποιήθηκε από 18:55 το Λιμενικό Σώμα με σκάφη ιδιωτικά και λιμενικούς πάνω σε αυτά τα σκάφη.
Ότι οι πρώτοι τέσσερις ήλθαν από τις επτά και ότι από τις 19.08 άρχισαν οι ροές των διασωθέντων και στη συνέχεια έγιναν και ανευρέσεις σορών.
Πόσο κράτησε αυτό το διάστημα;
Κράτησε από τις 19:08 και τουλάχιστον μέχρι τις 05:30-05:45, που εγώ έφυγα από τη Ραφήνα, που θυμάμαι ότι είχε έλθει το τελευταίο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που έφερνε διασωθέντες.
Άρα αυτό είναι μία συνεχής διαδικασία.
Στην ίδια πρόταση, δε, λέει ότι τα σκάφη που επιχείρησαν είναι το τάδε, τάδε, τάδε...
Όλα αυτά τα σκάφη δεν μπορεί να είχαν έλθει στις 19:08, άρα είναι μία δράση που ξεκινά από τις 19:08 και συνεχίζεται μέχρι και το πέρας όλων των ενεργειών διάσωσης» είπε ο κ.Σαντορινιός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης