Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποιοι αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ειδικού λογαριασμού για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής

Ποιοι αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ειδικού λογαριασμού για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής
Ο έλεγχος του λογαριασμού θα γίνεται ετησίως από ορκωτούς λογιστές που θα τοποθετεί ο υπουργός Οικονομικών, οι οποίοι θα καταθέτουν το πόρισμα στο ελεγκτικό συνέδριο
Τριμελής επιτροπή αναλαμβάνει τη διαχείριση του ειδικού λογαριασμού, που θα ανοίξει στην Τράπεζα της Ελλάδας και θα περιλαμβάνει τα χρήματα τα οποία συγκεντρώνονται για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Ανατολικής Επιτροπής.
Στην εν λόγω επιτροπή συμμετέχουν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο έλεγχος θα γίνεται ετησίως από ορκωτούς λογιστές που θα τοποθετεί ο υπουργός Οικονομικών, οι οποίοι θα καταθέτουν το πόρισμα στο ελεγκτικό συνέδριο.
Μέσω του λογαριασμού θα γίνεται η χρηματοδότηση των δράσεων για την ανακατασκευή και την αποζημίωση των κατοικιών που καταστράφηκαν, καθώς και την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν και των υποδομών τους.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στο λογαριασμό με εισφορές 20 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ, 10 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών ενώ ήδη η Ελληνική Βουλή έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της με επιπλέον 10 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.
Στο λογαριασμό αυτό θα έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν ξένα κράτη, επιχειρήσεις αλλά και πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των δημόσιων Υποδομών τους καθώς και οι αποζημιώσεις και ανακατασκευές για τις κατοικίες να ολοκληρωθούν τάχιστα και για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν όλες ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπουν fast track διαδικασίες αδειοδότησης όλων των σχετικών έργων ενώ όπου χρειαστεί θα υπάρξουν συμπληρωματικές νομοθετικές παρεμβάσεις», δήλωσε σχετικά ο κ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης