Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαχριστόπουλος: Υπουργοί γνώριζαν για νεκρούς την ώρα της ενημέρωσης του Τσίπρα – Πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις

Παπαχριστόπουλος: Υπουργοί γνώριζαν για νεκρούς την ώρα της ενημέρωσης του Τσίπρα – Πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις
Τι συμφέρον είχε η κυβέρνηση να κρύψει το νεκρό διερωτήθηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Την εκτίμηση πως υπήρχαν υπουργοί που γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι την ώρα της ενημέρωσης του πρωθυπουργού το βράδυ της Δευτέρας 23/7 διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θ.Παπαχριστόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις.
«Εγώ θέλω να είμαι δίκαιος, άκουσα πολλούς από τους παθόντες, έλεγαν ότι βλέπαμε τη φωτιά και σε 5 λεπτά ήταν στα σπίτια μας.
Ξέρετε, την ευθύνη της εκκένωσης μιας περιοχής πρέπει κάποιος να την πάρει.
Αν μπορούσε και δεν το έκανε πρέπει να ζητηθεί ευθύνη για αυτό το πράγμα και χάθηκαν κάποιοι άνθρωποι» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Παπαχριστόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς αν πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις απάντησε θετικά.
«Λέω ναι και δεν είναι απαραίτητο να είναι υπουργοί.
Ξέρω ότι ο Τόσκας ήταν παρών και δεν έφυγε δευτερόλεπτο.
Ταυτόχρονα υπήρχε το μέτωπο της Κινέτας.
Οι 13 εστίες στην Κινέτα ήταν για μένα σημάδι.
Ήταν παρών από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν τον είδα να είναι σκάρτος.
Δεν κοιμόταν καθόλου.
Από εκεί και πέρα αφήστε να το δούμε, αυτό δείχνει και ο τρόπος που άκουσα τον πρωθυπουργό να μιλάει ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές.
Η πολιτική προστασία θα έπρεπε να είναι αναβαθμισμένη εδώ και καιρό κατά τη γνώμη μου» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο οποίος σχετικά με τον αν γνώριζε η κυβέρνηση ή ο πρωθυπουργός για την ύπαρξη νεκρών την ώρα της σύσκεψης, υποστήριξε ότι υπήρχαν υπουργοί που γνώριζαν.
«Τι συμφέρον είχε η κυβέρνηση να κρύψει τον νεκρό;
Κανένα.
Δεν κρύβονται οι νεκροί.
Το Μάτι έχει 15.000 κατοίκους και οι 5000 να ήταν εκεί, έχουν αδέλφια, πατεράδες, μανάδες, συζύγους, παιδιά.
Όταν ακούσω ότι υπάρχουν νεκροί και είναι σε εξέλιξη όλες οι επιχειρήσεις, δεν νομίζω ότι  θα ήταν καλό εκείνη την ώρα να ξεκινήσουν όλοι οι συγγενείς τους να κατευθύνονται προς το Μάτι. Πιστεύω και εγώ αν ήμουν εκεί, θα το χειριζόμουν έτσι.
Θα το άφηνα για δύο με τρεις ώρες, εγώ θα το άφηνα, δεν ξέρω αν το άφησαν.
Εγώ θα το έκανα.
Πιστεύω ότι το ήξεραν.
Πιστεύω ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός, το είπε άλλωστε και ο κ. Σκουρλέτης πήγε να ενημερωθεί, πιστεύω ότι τον ενημέρωσαν.
Ξέρω ότι εκείνη την ώρα ξεκίνησε όλη η ιστορία και λογικά μετά τη συνεδρίαση τον ενημέρωσαν.
Πιστεύω ότι λογικά, κάποιοι από τους υπουργούς πρέπει να ήξεραν και εγώ θα έπαιρνα την ευθύνη και θα έλεγα ναι δεν χρειάζεται πανικός.
Δεν ήμουν παρών αλλά αυτό δεν είναι το μεγάλο ζήτημα» είπε ο κ.Παπαχριστόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να ερευνηθεί το θέμα της εκκένωσης και το θέμα της Λεωφόρου Μαραθώνος.
«Είναι δύο ζητήματα που πρέπει να ερευνηθούν με απόλυτη διαφάνεια, να ξέρουν οι πολίτες αν υπήρχε δυνατότητα εκκένωσης και δεν έγινε και τι δυνατότητα υπήρχε σε σχέση με τη Μαραθώνος
Κρατάω χαμηλούς τόνους.
Θέλει ψυχραιμία, ήδη η εισαγγελία κάνει τη δουλειά της και αν πράγματι υπάρχουν ευθύνες τη στιγμή που υπάρχουν 90 περίπου νεκροί, πρέπει να είμαστε χαμηλών τόνων, κυβερνάμε και όταν κυβερνάς έχεις την ευθύνη, τελεία και παύλα
Αν η αυτή ευθύνη είναι θέμα ευθιξίας ή όχι είναι άλλο θέμα, αλλά την ευθύνη την έχεις» υποστήριξε ο κ.Παπαχριστόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης