Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Η κυβέρνηση θα επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο με τις ψήφους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Κουβέλης: Η κυβέρνηση θα επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο με τις ψήφους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Φώτης Κουβέλης απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικού κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ 
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή με τη στήριξη και άλλων κομμάτων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, θα ήταν «πολιτικά άστοχο να αναφερθούμε στις πολιτικές εξελίξεις στη FYROM και πολύ περισσότερο να υποδείξουμε-ευθέως ή εμμέσως- στην πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας, το τι θα πρέπει να πράξει».
Επανέλαβε ότι «η σημερινή κυβέρνηση θα επικυρώσει τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα και μάλιστα με περισσότερες ψήφους από αυτές που διαθέτει η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θέμα κυβερνητικής συνοχής δεν τίθεται», ενώ σημείωσε ότι «η συνεργασία μου με τον κ. Καμμένο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αρμονική, στο πλαίσιο της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής και ειδικότερα εκείνης που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και την άμυνα της χώρας».
Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες να αρχίσει να καταβάλλεται από τους επόμενους μήνες το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών στους ενστόλους.
Σημείωσε παράλληλα ότι «στη διάρκεια των τριών προηγούμενων χρόνων καταβλήθηκε το 50% των αναδρομικών στους ένστολους, όπως προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ» και τόνισε πως «η κυβέρνηση αποκαθιστά μια αδικία που υπέστη μια κατηγορία εργαζομένων που επιτελεί το καθήκον της απέναντι στην πατρίδα και το λαό, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες».
Επίσης, επισήμανε ότι «η κυβέρνησή δεν προχώρησε ποτέ από το 2015 μέχρι σήμερα σε περικοπές μισθών στους ένστολους».

Η έξοδος από τα μνημόνια

Ο κ. Κουβέλης παρατήρησε ότι η «έξοδος από τα μνημόνια μάς δίνει τη δυνατότητα να θέσουμε σε εφαρμογή και να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για μία ανάπτυξη, με δίκαιο και προοδευτικό πρόσημο, που θα υπηρετεί τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τα δικαιώματά του».

Όχι σε συνεργασία με ΝΔ

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικού κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε: «Η μεταμνημονιακή Ελλάδα χρειάζεται συνεργασίες, που θα αποτελούν την εγγύηση για την εφαρμογή πολιτικών με εντελώς διαφορετικό μείγμα και περιεχόμενο από εκείνο που οδήγησε τη χώρα στην κρίση, απονεύρωσε κάθε παραγωγική διαδικασία και καθήλωσε την κοινωνία στην ανεργία.
Με τη ΝΔ δεν μας χωρίζουν μόνο οι εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και οι πολιτικές επιλογές. Αλλά και μία θεμελιώδης διαφορά.
Η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ-το έχει αποδείξει στα τριάμισι χρόνια της διακυβέρνησής του- δεν ενδιαφέρονται για τη νομή της εξουσίας.
Δεν παραγοντίζουν.
Τους είναι ξένες οι πελατειακές σχέσεις και οι σχέσεις με τμήματα της οικονομικής ελίτ.
Υπό το πρίσμα όλων των παραπάνω ούτε πιθανή θεωρώ και πολύ περισσότερο ούτε ζητούμενη τη μετεκλογική συνεργασία με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης