Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζουράρις: Εγώ δεν θα παραιτούμουν – Λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης που ζητά ευθύνες

Ζουράρις: Εγώ δεν θα παραιτούμουν – Λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης που ζητά ευθύνες
"Πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων", ανέφερε ο Κ. Ζουράρις
«Εγώ δεν θα παραιτούμουν, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου κάτω υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Κ. Ζουράρις, μιλώντας στο FOCUS FM της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.
Μάλιστα, σημείωσε ότι «όταν οι εμπειρογνώμονες μας δώσουν ένα πόρισμα, τότε πρέπει να τεθεί το θέμα της συγκεκριμένης πολιτικής ευθύνης των πολιτικών αξιωματούχων», αλλά και πως «είναι λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης, που ζητά ευθύνες».
Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, «πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων. Πολιτική ευθύνη έχουμε και εμείς που πιέζαμε λόγω ανέχειας, φτώχειας να αποκτήσουμε ένα κεραμίδι που δεν ήταν εντελώς κανονικά , το οποίο το χτίζαμε πάνω στους χειμάρρους. Το ελληνικό κράτος ήταν πάντοτε πιο αδύνατο από τον λαό σε αυτά τα θέματα».
Ο κ. Ζουράρις αναφέρθηκε στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ όταν με υπουργό χωροταξίας τον Αντ. Τρίτση και με σύνθημα «αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις» ξεκίνησε γενικευμένη τακτοποίηση των αυθαιρέτων και υπογράμμισε ότι «δεν γίνεται να χρεωθεί στην σημερινή κυβέρνηση το σύνολο των νομιμοποιήσεων από το 1974. Η πολιτική ευθύνη είναι αφηρημένη έννοια, επιμερίζεται και πηγαίνει μέχρι την περίοδο του Αντώνη Τρίτση. Ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας δεν μπορεί να επωμιστεί το σύνολο της ευθύνης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης