Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις πληγείσες περιοχές της Ραφήνας ο Ξανθός – Ξεπερνά τον εαυτό του το ανθρώπινο δυναμικό – Μεγάλο το μετατραυματικό σοκ

Στις πληγείσες περιοχές της Ραφήνας ο Ξανθός – Ξεπερνά τον εαυτό του το ανθρώπινο δυναμικό – Μεγάλο το μετατραυματικό σοκ
Πολύ κρίσιμο το κομμάτι της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας
Τις πληγείσες από την καταστροφική πυρκαγιά περιοχές της Ραφήνας επισκέπτεται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος ενημερώθηκε για τις κινήσεις των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ραφήνας και την αντιμετώπιση των δεκάδων τραυματιών που μεταφέρθηκαν σε αυτό όταν η πύρινη λαίλαπα έφτασε στην περιοχή, αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνονται στον απόηχο της τραγωδίας ώστε να βοηθηθούν οι επιζώντες.
«Το ανθρώπινο δυναμικό ξεπερνά τον εαυτό του.
Συνεργαζόμαστε με εθελοντές και ΜΚΟ.
Το  κομμάτι της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι πολύ κρίσιμο.
«Το μετατραυματικό σοκ είναι μεγάλο για όσους επέζησαν» υπογράμμισε ο κ.Ξανθός θέτοντας ως προτεραιότητες αυτή τη στιγμή την συνταγογράφηση, τη φροντίδα και την ψυχολογική στήριξη.
«Στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι για να βοηθήσουν τους πληγέντες, και όλους όσοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και 36 ιατροί όλων των ειδικοτήτων» τόνισε ο κ.Ξανθός, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των εργαζομένων και στα Κέντρα Υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης, που δέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο των τραυματιών τη μοιραία νύχτα της περασμένης Δευτέρας.
Σε ότι αφορά τους τραυματίες είπε ότι δεκάδες παραμένουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία, κάποιοι από τους οποίους είναι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση στις ΜΕΘ.
«Θα κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση», είπε ο κ. Ξανθός, ο οποίος θα επισκεφθεί και άλλες δομές υγείας που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης