Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Καμία πίεση στην κυβέρνηση για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Κουβέλης: Καμία πίεση στην κυβέρνηση για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών
Δεν έχουμε ούτε πολιτική ούτε κουλτούρα απελάσεων, δικά μας τα στοιχεία είπε ο κ.Κουβέλης
Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε καμία πίεση για να προχωρήσει στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Κουβέλης.
«Η Ελλάδα δεν έχει ούτε πολιτική, ούτε κουλτούρα απελάσεων.
Για να προβεί η κυβέρνηση στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών είχε στοιχεία και το έπραξε διότι έπρεπε να υπερασπισθεί τη χώρα και να αποτρέψει την οποιαδήποτε επέμβαση  στα εσωτερικά μας ζητήματα.
Τα στοιχεία για τη δράση των Ρώσων διπλωματών είναι δικά μας, δεν μας τα έδωσε κανείς, ούτε είναι κατασκευασμένα.
Πρέπει με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα να σας πω ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την οποιαδήποτε πίεση για να πράξει αυτό που έπραξε» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κουβέλης.
Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ  για εμπλοκή Ρώσων επιχειρηματιών και διπλωματών στη χώρα του και για το εάν το Μακεδονικό γίνει πεδίο ευρύτερης σύγκρουσης ξένων μεγάλων δυνάμεων, ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι είναι προφανές ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί την ένταξη της γειτονικής μας χώρας στο ΝΑΤΟ.
«Την ίδια άποψη έχει και η Τουρκία η οποία την έχει καταγράψει αναφορικά με την πολιτική της επιλογή να κάνει διείσδυση στα Βαλκάνια αξιοποιώντας ζητήματα μειονοτήτων.
Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι είναι δηλωμένη και κατατεθειμένη η πολιτική στόχευση για τη Μεγάλη Αλβανία η οποία ξεκινάει από τα Τίρανα για να φθάσει μέχρι το Τέτοβο.
Στη βάση αυτού του πλαισίου η Ελλάδα θα πρέπει να πορεύεται με τις συμμαχίες της, αξιοποιώντας ό,τι είναι δυνατόν.
 Εκτιμώ ότι  η πλευρά της FYROM  θα πράξει τα συμπεφωνημένα και η συμφωνία θα κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης