Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ουσιαστικά η χώρα δεν έχει κυβέρνηση - Οι εκλογές είναι κοντά

Γεννηματά: Ουσιαστικά η χώρα δεν έχει κυβέρνηση - Οι εκλογές είναι κοντά
"H κυβέρνηση ότι «παίζει» με την αγωνία των συνταξιούχων", τονίζει η Φ. Γεννηματά
«Οι εκλογές είναι κοντά», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» και τονίζει ότι «ουσιαστικά η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνά ελάχιστοι πια αμφισβητούν ότι η παραμονή στην εξουσία μιας Κυβέρνησης σε αμετάκλητη αποδρομή μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο»
«Πρόκειται για μια κυβέρνηση φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα και συμπρωταγωνιστή τον κ. Καμένο σε πλήρη συνεννόηση και εναλλασσόμενους ρόλους. Όμως δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν ούτε την αποχώρηση τους με αξιοπρέπεια. Οι εκλογές είναι κοντά και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουν όσο το δυνατό συντομότερα», προσθέτει,.
Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι «η χώρα χρειάζεται εδώ και τώρα Πολιτική Αλλαγή με Αλλαγή Πολιτικής. Πολιτική Αλλαγή για να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Όμως χρειάζεται και Αλλαγή Πολιτικής με προοδευτική Διακυβέρνηση με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για Βιώσιμη Ανάπτυξη με Κοινωνική Δικαιοσύνη. Αυτό έχει ως προϋπόθεση την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής».
Η ίδια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παίζει» με την αγωνία των συνταξιούχων και υπενθυμίζει ότι ζήτησε προχθές στην Βουλή να δεσμευθεί ΤΩΡΑ ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις την 1/01/2019 και κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου με την οποία καταργείται η σχετική διάταξη των περικοπών που οι ίδιοι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ψήφισαν.
«Μιλάμε για οριστική ακύρωση της περικοπής των συντάξεων και όχι για αναβολή της για μικρό χρονικό διάστημα ως τις εκλογές, ώστε να μεταφερθεί το πρόβλημα μετά. Αφού, όπως ισχυρίζονται, έχουμε καθαρή έξοδο, επιστροφή στην κανονικότητα και δεν θα ξαναδούμε την τρόικα , δεν έχουν παρά να ψηφίσουν αυτή την διάταξη», συμπληρώνει και σημειώνει «καλέσαμε να πάρει θέση και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης. Να δεσμευτεί για το ζήτημα αυτό
Για τον πρόεδρο της ΝΔ η κ.Γεννηματά αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι γέννημα – θρέμμα και ηγείται μιας βαθιά συντηρητικής, πελατειακής και αντιλαϊκής παράταξης. Κανένα δήθεν μετριοπαθές, μεταρρυθμιστικό προσωπείο δεν μπορεί να κρύψει τους κινδύνους από την παλινόρθωση της δεξιάς»
Εκτιμά δε,  πως μετά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, κατηγορώντας τους πως «την ώρα που οφείλουμε απαντήσεις για τα προβλήματα του κόσμου και οι δυο επιδόθηκαν σε κοκορομαχίες και σε ακραία πόλωση».
Αναφερόμενη στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε «εμείς διεκδικούμε αυτόνομο πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και μετεκλογικά θα επιδιώξουμε την εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό σχέδιο για την διακυβέρνηση της . Αυτό που θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές είναι ισχυρή εντολή για να εγγυηθούμε Πολιτική Σταθερότητα και Προοδευτική Διακυβέρνηση».
Σε ερώτηση για το εάν θα επανακάμψει η σκανδαλολογία κατά την προεκλογική περίοδο, απάντησε πως «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Επομένως είναι αναμενόμενο ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του Μαξίμου να επιστρατεύσουν και κατά την προεκλογική περίοδο, κάθε βρώμικο μέσο για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, με συκοφαντίες, ψεύδη και ενορχηστρωμένες επιθέσεις μέσω του φιλικού τους «κίτρινου τύπου»».
Για τη στάση που θα τηρήσει στην πρόταση για κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθηνών, σημειώνει πως «η παράταξη μας είναι αυτή που εδώ και δύο χρόνια έχει προτείνει την κατάτμηση των μεγάλων Περιφερειών.
Είναι μέτρο που θα συμβάλλει στην αμεσότερη σχέση των πολιτών με τους βουλευτές και στον περιορισμό και στον καλύτερο έλεγχο των δαπανών των υποψηφίων
Εμείς είμαστε θετικοί επί της αρχής και περιμένουμε να δούμε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις».
 
www.bankingnews.gr
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης