Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα τρία «σπάει» η Β’ Αθηνών, στα δύο το υπόλοιπο Αττικής - Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπ. Εσωτερικών

Στα τρία «σπάει» η Β’ Αθηνών, στα δύο το υπόλοιπο Αττικής  - Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπ. Εσωτερικών
Για να εφαρμοστεί η ρύθμιση από τις επόμενες ερχόμενες εκλογές απαιτείται η ψήφιση της τροπολογίας από 200 βουλευτές
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία προβλέπει την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών της Β’ Αθηνών και του υπόλοιπου Αττικής.
Σύμφωνα με την τροπολογία, η εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών «σπάει» στα τρία ενώ αυτή του υπόλοιπου Αττικής στα δύο.
Συγκεκριμένα, η Β’ Αθηνών με τις 44 έδρες χωρίζεται στον Βόρειο Τομέα που περιλαμβάνει 14 δήμους και θα έχει 15 έδρες, στο Δυτικό Τομέα με 7 δήμους και 11 έδρες και στο Νότιο Τομέα με 13 δήμους και 18 έδρες.
Στον Βόρειο Τομέα ανήκουν οι δήμοι: Χαλάνδρι, Μαρούσι, Κηφισιά, Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή, Νέο Ηράκλειο, Παπάγου, Πεντέλη, Λυκόβρυση - Πεύκη, Βριλήσσια, Μεταμόρφωση, Φιλοθέη - Ψυχικό, Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα και Γαλάτσι.
Στο Δυτικό Τομέα ανήκουν οι δήμοι: Περιστέρι, Ίλιον, Αιγάλεω, Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα.
Στο Νότιο Τομέα ανήκουν οι δήμοι: Καλλιθέα, Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Άγιος Δημήτριος, Παλαιό Φάληρο, Ελληνικό - Αργυρούπολη, Άλιμος, Μοσχάτο - Ταύρος και μεταφέρονται από τον κεντρικό τομέα: Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Βύρωνας, Δάφνη - Υμηττός και Καισαριανή.
Το υπόλοιπο Αττικής χωρίζεται σε δύο εκλογικές περιφέρειες, στην Ανατολική Αττική με 10 έδρες, που περιλαμβάνει 13 δήμους (Αχαρνές, Παλλήνη, Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Σπάτα - Αρτέμιδα, Ωρωπός, Μαραθώνας, Κορωπί, Σαρωνικός, Παιανία, Λαυρεωτική, Ραφήνα - Πικέρμι και Μαρκόπουλο) και στη Δυτική Αττική με 4 έδρες, που περιλαμβάνει 5 δήμους (Φυλή, Μέγαρα, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα)
Επιπλέον με την τροπολογία, επανακαθορίζονται οι δήμοι που αποτελούν την Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης ενώ δίνεται η δυνατότητα σε αρχηγούς κομμάτων να κατεβαίνουν υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες αντί δύο που ισχύει σήμερα.
Σημειώνεται ότι για την άμεση εφαρμογή της ρύθμισης, δηλαδή από τις ερχόμενες εθνικές εκλογές απαιτείται η ψήφιση της τροπολογίας από τουλάχιστον 200 βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης