Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τον Μάιο του 2019 το πιθανότερο σενάριο για βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα μαζί με τις ευρωεκλογές

Τον Μάιο του 2019 το πιθανότερο σενάριο για βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα μαζί με τις ευρωεκλογές
Ο Μάιος 2019 φαίνεται ότι είναι ο πιθανότερος μήνας για να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, όχι το 2018 και όχι Σεπτέμβριο του 2019.
Τον Μάιο του 2019 θεωρείται ως επικρατέστερη ημερομηνία για προκήρυξη εθνικών εκλογών στην Ελλάδα μαζί με τις ευρωεκλογές.
Πολιτικός παράγοντας με καλή γνώση επισημαίνει στο bankingnews ότι αρχές του 2019 θα κληθεί η ελληνική βουλή να επικυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό.
Τα δεδομένα είναι τα εξής
1)Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρα προφανώς και υποστηρίζει την συμφωνία ειδάλλως και δεν θα ρίσκαρε πολιτικά στις Πρέσπες έχοντας απέναντι του την πλειοψηφία της κοινωνίας.
2)Οι ΑΝΕΛ ο κυβερνητικός εταίρος και ο Πάνος Καμμένος έχουν ξεκαθαρίσει ότι εφόσον έρθει στην βουλή η συμφωνία δεν θα την ψηφίσουν.
3)Το δημοψήφισμα στην FYROM για το Μακεδονικό θα περάσει καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα τεθεί ένα ερώτημα τέτοιο όπου η πλειοψηφία της κοινωνίας θα αντιδράσει θετικά.
Π.χ. εάν τεθεί το ερώτημα θέλετε η FYROM να ενταχθεί στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και εάν ναι κλειδί για την ένταξη είναι η συμφωνία των Πρεσπών.
4)Το βασικό ερώτημα είναι πως θα κινηθεί η ελληνική βουλή και κυρίως ο κυβερνητικός συνασπισμός.
Εάν η κύρωση της συμφωνίας έρθει στην Βουλή αρχές 2019 η κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει νομικά επιχειρήματα ώστε να επικυρώσει την συμφωνία όταν κλειδώσουν και άλλες παράμετροι π.χ. συνταγματική αναθεώρηση και άλλα.
5)Επειδή είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση σε καμία εκ των περιπτώσεων αλλά από την άλλη δεν μπορούν και να διασυρθούν παραμένοντας στην κυβέρνηση που ψηφίζει μια συμφωνία που οι ίδιοι έχουν καταδικάσει…ο στόχος θα είναι να επιμηκυνθεί η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας όσο το δυνατό περισσότερο.
6)Βλέποντας τις πολιτικές παραμέτρους το Μακεδονικό μόνο ζημία έκανε στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά στην Μακεδονία.
Όμως οι ΑΝΕΛ παίζεται η πολιτική τους επιβίωση δεν έχουν άλλη επιλογή από την εναντίωση στην συμφωνία.  
Είναι πολύ πιθανό οι ΑΝΕΛ να μην εκπροσωπούνται την επόμενη βουλή.
7)Τον Ιούνιο του 2019 θα ξεκινήσει και επίσημα η ενταξιακή διαδικασία της FYROM στο ΝΑΤΟ
8)Οι εκλογές τον Μάιο του 2019 αποτελεί ορόσημο βουλευτικές και ευρωεκλογές ώστε να υποστεί μια και έξω ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας το σοκ της ήττας.
Ο Μάιος 2019 φαίνεται ότι είναι ο πιθανότερος μήνας για να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, όχι το 2018 και όχι Σεπτέμβριο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης