Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει - Εκλογές ανά πάσα ώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά

Θεοδωρικάκος (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει - Εκλογές ανά πάσα ώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά
«H κυβέρνηση έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και, καθώς είναι επιρρεπής σε τακτικισμούς, εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα ώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά», σύμφωνα με τον Τ. Θεοδωρικάκο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να πάρει και την Ελλάδα στην πτώση του»,ανέφερε σε συνέντευξή του στη Real News ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Τ. Θεοδωρικάκος, εκτιμώντας ότι « εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα ώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά».
Κάνοντας αναφορά στη συμφωνία Τσίπρα - Zaev για το Σκοπιανό, εκτίμησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, καθώς δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν «151 πρόθυμοι βουλευτές να στηρίξουν ένα τόσο μεγάλο εθνικό λάθος».
Μάλιστα, αναφερόμενος στις κατηγορίες του Μαξίμου ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε ακροδεξιά στάση στο Σκοπιανό, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι «είναι συνηθισμένο το Μέγαρο Μαξίμου να χαρακτηρίζει ακροδεξιούς όσους διαφωνούν μαζί του. Αλλά ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη ΝΔ, υπάρχουν στην κυβέρνηση. Και σε κάθε περίπτωση χωρίς πατριωτισμό δεν μπορούμε να πετύχουμε την αναγέννηση της Ελλάδας».
Σχετικά με τις κατηγορίες περί αποστασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει διαρκώς σενάρια που κανένας δεν πιστεύει.
Όπως ανέφερε «ήρθαν στην εξουσία ως αντιμνημονιακοί "ανανεωτές" της πολιτικής ζωής και κατέληξαν να υπογράψουν δύο νέα μνημόνια, ακολουθώντας, μάλιστα, τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος.
Χρησιμοποιούν τις πιο χυδαίες μεθοδεύσεις παρακρατικού χαρακτήρα ενάντια στους πολιτικούς τους αντιπάλους γιατί έχουν ήδη ηττηθεί ιδεολογικά, πολιτικά, αξιακά από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής. Γι' αυτό καταφεύγουν σε κηρύγματα μίσους και διχασμού».
Σημείωσε δε, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθεί αναζητά προσχηματικούς διχασμούς και διλήμματα.
Αλλά το κάνει με μια ατζέντα που δεν αφορά παρά τα όρια του 4% που ήταν ο πυρήνας του. Τέτοιο θέμα, για παράδειγμα, είναι σήμερα οι σχέσεις κράτους- εκκλησίας που προφανώς δεν είναι προτεραιότητα για τους πολίτες. Σε αυτό τον δρόμο θα κινηθούν εγείροντας διάφορα τάχα "θεσμικά" ζητήματα. Όμως οι προσπάθειές τους είναι καταδικασμένες».
Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και, καθώς είναι επιρρεπής σε τακτικισμούς, εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα ώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά», αλλά και ότι «η ΝΔ είναι απολύτως έτοιμη γι' αυτή την αναμέτρηση».
Σε ερώτηση σχετικά με ποιους μπορεί να συνεργαστεί την επομένη των εκλογών η ΝΔ, ανέφερε «είτε είναι αυτοδύναμη είτε όχι, θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στη Βουλή και θα θελήσουν να συνδράμουν από κοινού σε ένα εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τη ανασυγκρότηση της Πατρίδας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης